Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Σχετικά με την χθεσινή ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ με τον ΔΙΟΙΚΗΤΗ της 6ης Υ.Πε.

Αριθμ. Πρωτ:……163.                             ΠΡΟΣ: Όλους τούς Συναδέλφους- Μέλη μας.
Πάτρα………..26.5.20.                              ΚΟΙΝ: - Διοίκηση Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ
                                                                                - ΠΟΕΔΗΝ
                                                                                - Μέσα  Μαζικής Ενημέρωσης.
       Πραγματοποιήθηκε χθες η προγραμματισμένη συνάντησή μας με τον Διοικητή της 6ης Υ.Πε, μια συνάντηση μετά από δικό μας σχετικό αίτημα, για τα παρακάτω ζητήματα:
ü Την σοβαρή και χρονίζουσα εκκρεμότητα με το Υπηρεσιακό  Συμβούλιο.
ü Τις πολυκαθυστερημένες επανατοποθετήσεις των θέσεων ευθύνης.
ü Τις συνεχιζόμενες εκκρεμότητες στον Οργανισμό του Νοσοκομείου.
ü Τα κτιριακά μας προβλήματα και την αναγκαιότητα της ΝΕΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ.
ü Και βεβαίως την εκκρεμή ενεργειακή αναβάθμιση του Ταχύρρυθμου κτιρίου.
     Στη συνάντησή μας αυτή,  όπου λόγω των μέτρων κορονοϊού, παραβρέθηκε ολιγομελής διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία του Δ.Σ του Σωματείου μας, αποτελούμενη από τους Πετρόπουλο, Μαυρίκη, Ασλανίδη, Σουγλέρη και Σταματόπουλο, είχαμε τα εξής:
     Α). Κατ΄ αρχήν συζητήθηκε το ΚΤΙΡΙΑΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, γνωστοποιώντας στον Διοικητή της Υ.Πε την αντίθεσή μας σε όλα όσα συμβαίνουν με τις εκάστοτε μετακομίσεις, αλλά και για τις προσπάθειες της κτιριακής ενίσχυσης μας με την προσθήκη ενός ορόφου στην νέα πτέρυγα, μια προσθήκη που θα αντιμετωπίσει τα ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΑ  της ΜΕΘ αλλά όχι του Νοσοκομείου μας, για τα οποία προτείναμε την διεκδίκηση ενός νέου 3όροφου κτιρίου γιατί μόνον έτσι μπορούμε να στεγάσουμε όλες μας τις ανάγκες και ιδιαιτέρως τις 150 και πλέον άκρως αναγκαίες και απαραίτητες για την περιοχή μας άστεγες κλίνες του Νοσοκομείου μας, στόχο για τον οποίο του γνωστοποιήσαμε τις προθέσεις μας για σχετική ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ, στην κατεύθυνση της στήριξης των προσπαθειών μας.
      Επίσης στο ζήτημα αυτό θέσαμε και την σοβαρή εκκρεμότητα που υπάρχει σε ότι αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του ταχύρρυθμου, που καθυστερεί με κίνδυνο να χαθεί.
      Β). Θέσαμε το ζήτημα του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, που η συγκρότησή του και η επαναλειτουργία του καθυστερεί πέραν του δεόντως, ζητώντας του την παρέμβασή του στο υπουργείο, για την αναγκαιότητα της άμεσης έγκρισής του στα πλαίσια των αποφάσεων - της πρότασης του Δ.Σ του Νοσοκομείου, επισημαίνοντάς του παράλληλα τις σχετικές παρεμβάσεις που υπάρχουν για το θέμα από την νομική του υπηρεσία, που δεν ξέρουμε αν ανταποκρίνονται και στις δικές του απόψεις, παρεμβάσεις που πιθανά να είναι και η αιτία της σχετικής κωλυσιεργίας που υπάρχει.
      Γ). Ζητήσαμε  την παρέμβασή του για την δρομολόγηση και ολοκλήρωση των διαδικασιών των εκκρεμών επανατοποθετήσεων στις θέσεις ευθύνης, στα πλαίσια των κείμενων διατάξεων, επισημαίνοντάς του την λάθος κατεύθυνση στην οποία κινείται ο Διοικητής του Νοσοκομείου και τις παρεμβάσεις πού και εδώ υπάρχουν από κύκλους της Υ.Πε, τους οποίους κατονομάσαμε, όπως και στην προηγούμενη περίπτωση.
     Δ). Επισημάναμε την ανάγκη άμεσης κίνησης και ολοκλήρωσης των διαδικασιών διόρθωσης των λαθών και παραλήψεων του υπάρχοντος Οργανισμού, συμπεριλαμβανομένου και της διάταξης που εκκρεμεί και έχει να κάνει με την επίσημη ολοκλήρωση της μεταφοράς όλου του προσωπικού του ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ και του ΝΝΘώρακος, στον νέο οργανισμό του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ.
  Ε). Τέλος ζητήσαμε να συμπεριληφθούν, στην έκτακτη επιχορήγηση των Υγειονομικών που συμμετείχαν στα του κορονοϊού από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και οι Συνάδελφοι-Εργαζόμενοι του Νοσοκομείου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: