Κυριακή 24 Μαΐου 2020

ΔΗΛΩΣΕΙΣ και ΑΠΟΨΕΙΣ που ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ

    Αγανάκτηση στους χιλιάδες νοσηλευτές και τους υπόλοιπους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας προκαλούν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού περί δήθεν αποφασιστικής ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας με νοσηλευτές, όσο και η στημένη τηλεδιάσκεψη με διευθυντικά στελέχη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.
     Αρκεί και μόνο να θυμίσουμε ότι όχι μόνο δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας μόνιμος νοσηλευτής, αλλά και οι 2.000 προσλήψεις επικουρικών νοσηλευτών δεν καλύπτουν παρά προσωρινά ένα μικρό μέρος των άνω των 20.000 κενών οργανικών θέσεων.
     Δεν είπε επίσης κουβέντα για το γεγονός ότι πολλοί νοσηλευτές εκτέθηκαν ή βγήκαν σε καραντίνα λόγω της έλλειψης των αναγκαίων μέτρων ατομικής προστασίας.
      Ακόμη πιο προκλητικός είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για διαιώνιση της σημερινής απαράδεκτης πολυδιάσπασης του νοσηλευτικού κλάδου.
       Εξίσου προκλητικές είναι και οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Στα 5 έτη της διακυβέρνησής του όχι μόνο - όπως και η σημερινή κυβέρνηση - απέρριπτε συστηματικά το αίτημα των νοσηλευτών για ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, διατήρησε τις μνημονιακές περικοπές στους μισθούς των νοσηλευτών, αλλά από το 2018 και μετά δεν ολοκληρώθηκε καμία προκήρυξη για την πρόσληψη μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: