Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ στην ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, την ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ και τις ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ.

Πέμπτη  21/5/2020  Στάση Εργασίας στις ώρες 11πμ-15μμ
ΟΛΟΥ του ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Με  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  στις  11:00  ΟΛΩΝ  μπροστά  από  το  Σωματείο μας
 Όχι στον διαχωρισμό του Νοσηλευτικού Προσωπικού σε κλάδους. 
      Τα χειροκροτήματα και οι ευχαριστίες τελείωσαν και ήλθε η ώρα για την υλοποίηση των δεσμεύσεων, της έμπρακτης δηλ. ΣΤΗΡΙΞΗΣ αυτού του ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΚΛΑΔΟΥ.
και αντ΄ αυτού
Το Υπουργείο Υγείας και κατ΄ επέκταση η κυβέρνηση, χωρίς κανέναν διάλογο με τους ενδιαφερόμενους Συνδικαλιστικούς φορείς, προκλητικότατα καθ΄ υπόδειξη ¨συγκεκριμένων παραγόντων¨, προχωρά στην σύσταση δυο ξεχωριστών κλάδων Νοσηλευτικού Προσωπικού, έναν Νοσηλευτών ΤΕ και ΠΕ και έναν ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών, 
        Το γεγονός αυτό, του αδικαιολόγητου διαχωρισμού, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους 12.000 περίπου ΔΕ Συναδέλφους μας και γενικά σε όλο το Νοσηλευτικό κλάδο, πολύ δε τώρα, εν μέσω πανδημίας, όπου οι Συνάδελφοί μας είναι μαχόμενοι στην πρώτη γραμμή τόσο στις δομές του ΕΣΥ, όσο και στους λοιπούς φορείς του δημοσίου. 
         προχωρά δηλ.
στον διαχωρισμό του Νοσηλευτικού Προσωπικού, ένα διαχωρισμό που είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα στην λειτουργία των Νοσοκομείων της χώρας μας, συνεπώς και στο δικό μας.
       δεδομένου ότι
πολλές βάρδιες στα Νοσοκομεία μας αποτελούνται μόνον από τους ΔΕ Συναδέλφους μας,  που παρέχουν Νοσηλευτική φροντίδα χωρίς να προβάλουν τα επαγγελματικά δικαιώματα, που κάνουν όλες τις Νοσηλευτικές πράξεις, για να μην θέσουν σε κίνδυνο τους ασθενείς.
       Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, γνωρίζει πολύ καλά, ότι οι ΔΕ Β. Νοσηλευτές εργάζονται με απόλυτη επαγγελματική επάρκεια ασκώντας πλήρη και υπεύθυνα νοσηλευτικά καθήκοντα, έχουν σαν κοινό αντικείμενο την παροχή νοσηλευτικής φροντίδας, βιώνουν κοινές εργασιακές συνθήκες με τους Νοσηλευτές (ΤΕ, ΠΕ) και κατά συνέπεια επιβάλλεται εργασιακά και ηθικά η ένταξή τους σε έναν ενιαίο νοσηλευτικό κλάδο με διακριτές κατηγορίες νοσηλευτικού προσωπικού ανάλογα με την κατηγορία εκπαίδευσης ΠΕ- ΤΕ- ΔΕ Νοσηλευτικής.
        Πιστεύοντας στην ενότητα της νοσηλευτικής κοινότητας, λόγω του ιδιαίτερου επαγγελματικού και κοινωνικού της ρόλου, οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι, η ένταξη των ΔΕ Β Νοσηλευτών σε έναν ΕΝΙΑΙΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί παραχώρηση, ούτε απειλή υποβάθμισης πτυχίων των λοιπών κατηγοριών Νοσηλευτικού προσωπικού.
          Απέναντι σ΄ αυτήν την κίνηση-διάταξη, που είναι ακατανόητο να προωθείται εν μέσω πανδημίας, την στιγμή που δεν υπάρχει διάλογος και σαφής αιτιολόγηση, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πέρα από τον μονόδρομο των κινητοποιήσεων
         Έτσι λοιπόν
                            ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 21/5/20, ακόμη μία φορά,
   ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της ΠΟΕΔΗΝ, στις ώρες 11:00-15:00,
                                         ΚΑΛΩΝΤΑΣ  σε  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΟΛΟ το ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ του Νοσοκομείου μας, στις 11 στον χώρο μπροστά από το Σωματείο μας, με ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στην ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Νοσοκομείου και στη συνέχεια με Συναδέλφους και άλλων Νοσοκομείων στην 6η Υ.Πε.    
                        Καλώντας, έστω και τώρα, το Υπουργείο Υγείας
να μην προχωρήσει την εν λόγω διάταξη που θα διχάσει το Νοσηλευτικό Προσωπικό χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο.  
δεδομένου ότι 
Η ψήφιση των ξεχωριστών κλάδων, επιμένουμε, ότι  θα διαταράξει τη λειτουργία των Νοσοκομείων εμφανίζοντας, πέρα από τα προαναφερόμενα λειτουργικά προβλήματα και  έντονα προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ των συναδέλφων Νοσηλευτών και βοηθών Νοσηλευτών.
   Επιδίωξή μας είναι
να υπάρξει ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ, με έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων που θα προβλέπουν διακριτό καθηκοντολόγιο και κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων της κάθε κατηγορίας.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
·        Ενιαίο Κλάδο Νοσηλευτικού Προσωπικού με διακριτά καθήκοντα
·        Λέμε όχι 
Ø Στη διάκριση, το διχασμό του Νοσηλευτικού Προσωπικού
Ø Στην αναστάτωση των Νοσοκομείων 
ΔΕΝ  ΥΠΑΡΧΕΙ  ΧΩΡΟΣ  για   ΔΙΧΑΣΜΟ  και   ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ   !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: