Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

ΠΟΕΔΗΝ: Τα Συνεργεία προ των πυλών των Νοσοκομείων στις υπηρεσίες στήριξης (καθαριότητα, φύλαξη, σίτιση) όπως στο Νοσοκομείο Άρτας.

Τα Συνεργεία προ των πυλών των Νοσοκομείων στις υπηρεσίες στήριξης (καθαριότητα, φύλαξη, σίτιση), όπως στο Νοσοκομείο Άρτας.
     Στις Υπηρεσίες στήριξης των πιο πολλών Νοσοκομείων έφυγαν οι εργολάβοι και υπηρετούν εργαζόμενοι με ατομικές συμβάσεις εργασίας.
       Υπάρχουν ακόμη εργολάβοι σε 50 Νοσοκομεία που δεν έχουν φύγει παρότι το Δημόσιο δικαιώθηκε στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια που προσέφυγε. Επανειλημμένως έχουμε ζητήσει από την Κυβέρνηση να προωθήσει προς ψήφιση διάταξη που θα δίδει τη δυνατότητα στα Νοσοκομεία να συνάπτουν ατομικές συμβάσεις εργασίας στις υπηρεσίες στήριξης (καθαριότητα, εστίαση, φύλαξη).
Τέλος Ιουνίου τελειώνουν οι συμβάσεις των υπηρετούντων και τα Νοσοκομεία εάν δεν τους δοθεί η νομοθετική δυνατότητα σύναψης νέων ατομικών συμβάσεων εργασίας για την κάλυψη των εν’ λόγω υπηρεσιών, θα προσφύγουν στους εργολάβους.
    Οι ατομικές συμβάσεις εργασίας είναι συμφέρουσες οικονομικά για το Δημόσιο από τους εργολάβους και ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι αποφεύγουν τον εργασιακό Μεσαίωνα που έζησαν επί μακρά με τους εργολάβους.
      Η κυβέρνηση μας ανακοίνωσε ότι θα προωθήσει Διάταξη παράτασης των συμβάσεων για 4 μήνες. Αυτό όμως δεν λύνει το μείζον ζήτημα για τα Νοσοκομεία και τους εργαζόμενους. Χρειάζεται παράλληλα με την παράταση των συμβάσεων να δοθεί η δυνατότητα νέων προκηρύξεων στα Νοσοκομεία μέσω ΑΣΕΠ για την πρόσληψη προσωπικού με διετής συμβάσεις για την κάλυψη των εν’ λόγω υπηρεσιών με πιο γενναία μοριοδότηση των υπηρετούντων.
       Τα Νοσοκομεία βρίσκονται σε στάση αναμονής. Το Νοσοκομείο της Άρτας όμως τρέχει. Ήδη πήρε απόφαση το Διοικητικό Συμβούλιο για επιστροφή των εργολάβων και τους βοήθησε σε αυτό η ψήφος των 2 μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που διορίσθηκαν επί Σύριζα και είναι γνωστοί φίλοι της κας Γεροβασίλη η οποία είχε φροντίσει για το διορισμό τους.
        Σας κοινοποιούμε καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Άρτας.
Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: