Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Η ΑΠΟΦΑΣΗ της 29ης-8ης/21.7.2020, Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

       Την ΤΡIΤΗ 21/7/20 k' ώρα 12:00 πμ, Συνεδρίασε το Δ.Σ του Σωματείου μας, μετά από Πρόσκληση του Προέδρου μας, Κώστα Πετρόπουλου, με τα παρακάτω θέματα:  
I.            Οι επικείμενες ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ για το έτος 2019.
II.        Οι εκκρεμείς ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ των θέσεων ευθύνης.
III.  Η διαδικασία και οι Εξελίξεις στη χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
IV.     Διάφορα τρέχοντα ζητήματα.
        Σ΄ αυτήν την συνεδρίαση, όπου απουσίαζαν οι, Αρβανίτης Βαγγέλης, Τουτούνη Σία, Πετροπούλου Κων/να και Παπαμιχαήλ Μαρία και αφού διαπιστώθηκε η προβλεπόμενη απαρτία με την παρουσία των, Πετρόπουλου Κώστα, Γιαννόπουλου Σπύρου, Μπουραλέξη Γιώτα, Μαυρίκη Μπέτυ, Σουγλέρη Χρήστου, Ασλανίδη Κατερίνα, Καγκελάρη Ιωάννα, Σταματόπουλου Ανδρέα, και Λιώλη Βένη, ξεκίνησε η Συνεδρίαση με την προβλεπόμενη εισήγηση του Προέδρου του Σωματείου μας, Κώστα Πετρόπουλου.
        Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, εισηγούμενος τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, βάσει της οποίας είχε συγκαλέσει την συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δ.Σ, αφού επεσήμανε κατ΄ αρχήν την εξάντληση του διαλόγου, της ανοχής - αναμονής και υπομονής μας, για τις  πολυκαθυστερημένες εκκρεμείς και όχι μόνον ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ των ΘΕΣΕΩΝ ΕΥΘΥΝΗΣ, την επί πολύ και με τεράστιες επιπτώσεις ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ του ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, τις  προκλητικές ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ από την χορηγία Νιάρχου, αναφέρθηκε στα εξής:  
I. Σε ότι αφορά το I θέμα, τις επικείμενες ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ, με δεδομένο ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει στη διαδικασία και το πνεύμα αυτών των ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΩΝ, πρότεινε την εναρμόνισή μας με τις αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ  και της ΠΟΕΔΗΝ και όπως τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και τώρα να συμμετάσχουμε στην σχετική ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ απ΄ αυτές, καλύπτοντας όλους τους Συναδέλφους μας, τόσο για  την μη αυτοαξιολόγηση τους, όσο και για την  μη συμμετοχή τους ως αξιολογητές, καθώς επίσης και απ΄ όλες τις σχετικές διαδικασίες προετοιμασίας και διεκπεραίωσης αυτών.
II. Σε ότι αφορά το II θέμα, τις ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ των θέσεων ευθύνης, αφού επεσήμανε κατ΄ αρχήν, τις σε δόσεις αποσπασματικές επανατοποθετήσεις πού έγιναν όπου σαφώς έχουν παραβιαστεί οι κείμενες διατάξεις και την σοβαρή εκκρεμότητα που υπάρχει σε ότι αφορά τις θέσεις ευθύνης της Νοσηλευτικής υπηρεσίας όπου όλες, εκτός από δύο, είναι στον αέρα, αναφέρθηκε στις σχετικές δικαιολογίες του Διοικητή ¨περί αναμονής άνωθεν εντολών και κατευθύνσεων¨ για ένα θέμα που είναι αποκλειστικής δικής του αρμοδιότητας - δικαιοδοσίας και ευθύνης και αφού επικεντρώθηκε στην εξάντληση για αυτό το ζήτημα, του διαλόγου και της αναμονής, πρότεινε να απευθυνθούμε πλέον σχετικά στις εισαγγελικές αρχές και εάν και εφόσον αυτές οι επανατοποθετήσεις δεν γίνουν και συνεχίσουν να υφίστανται ως έχουν, η χωρίς την εφαρμογή των κειμένων διατάξεων μέχρι τα τέλη Αυγούστου, τότε, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση επιβάλλεται και πρέπει να ακολουθήσουμε πλέον τον μονόδρομο των κινητοποιήσεων, όπως και κατά το παρελθόν.
 Συνεχίζοντας είπε ότι:
      Το Προαναφερόμενο πρόβλημα, βάσει αναρμόδιων παρεμβάσεων πελατειακής υφής, που έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται, συμπαρασύρει και το ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, που ως γνωστόν επί δύο και πλέον χρόνια δεν λειτουργεί, με τεράστιες επιπτώσεις σε πάρα πολλούς Συναδέλφους μας.
            Σε ότι αφορά λοιπόν αυτήν την χρονίζουσα ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ του ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, πρότεινε την αποστολή για τελευταία φορά σχετικής επιστολής-τελεσίγραφο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως εάν και εφόσον αυτό δεν λειτουργήσει μέχρι τα τέλη Αυγούστου, τότε χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση ξεκινάμε σχετικές ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, μαζί με όλους τους θιγόμενους που θα πρέπει να αναζητήσουμε στο μεσοδιάστημα που ακολουθεί και με τους οποίους θα συνεξετάσουμε τις κινητοποιήσεις, αλλά και την δικαστική οδό, που θα είναι και επιβεβλημένη, λόγω του έννομου συμφέροντος που αυτοί κυρίως έχουν. 
IΙI. Σε ότι αφορά το III θέμα, την χορηγία Νιάρχου, αφού επεσήμανε ότι ¨κάποιοι έπαιξαν¨ πίσω από την πλάτη μας γι΄ αυτές τις προκλητικότατες λίστες με τις εξαιρέσεις Συναδέλφων, τις εξαιρέσεις των Συναδέλφων που έχουν γίνει απ' αυτήν και που ονομαστικά κατέθεσε, την προκλητικότατη σιωπή γι΄ αυτό το ζήτημα των Διοικήσεων του Νοσοκομείου και της 6ης Υ.Πε , που παρά τις έγγραφες οχλήσεις μας δεν δίνουν καμία απάντηση ούτε ενημερώνουν κανέναν και για τίποτε, εκτιμώ ότι είναι μονόδρομος η αποστολή σχετικής εξώδικης διαμαρτυρίας, με την σύμφωνη γνώμη των ενδιαφερόμενων για την  διόρθωση των αδικιών που έγιναν  και εάν και εφόσον  αυτές δεν αποκατασταθούν μέχρι τα τέλη Αυγούστου, ξεκινάμε μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους στα του κορονοϊού, αγώνα κινητοποιήσεων ακόμη και δικαστικών προσφυγών κατά παντός υπευθύνου που χειρίστηκε το ζήτημα κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων που σαφώς δεν αναφέρουν πουθενά  αριθμητικό όριο συμμετεχόντων στην χορηγία, για την αυθαίρετη και άδικη εξαίρεση τους.
Στη συνέχεια
        Αφού ακολούθησε η διαδικασία των ερωτήσεων και των τοποθετήσεων των μελών του Δ.Σ και η  απαραίτητη σχετική διαλογική συζήτηση, όπου εκφράστηκαν διάφορα ζητήματα, όπως η ΔΙΑΦΩΝΙΑ από την ΕΣΥ για την ΧΟΡΗΓΙΑ ΝΙΑΡΧΟΥ με το σκεπτικό ότι ένα αξιοπρεπές κράτος που σέβεται τους Εργαζόμενούς του τους αμείβει όπως πρέπει και δεν χρειάζεται την δωρεά κανενός, αλλά και για το πρόβλημα με τα ¨πόθεν έσχες¨ από τον Συνάδελφο Σταματόπουλο Ανδρέα, ένα ζήτημα για το οποίο αφού επισημάνθηκαν από τον Πρόεδρο όλες οι σχετικές  κινήσεις που έχει κάνει, όπου προτάθηκαν νέες σχετικές παρεμβάσεις στη Διοίκηση.
                     Το  Διοικητικό  Συμβούλιο  κατά πλειοψηφία ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ
 Α). Σε ότι αφορά τις ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ, με δεδομένη την εξάντληση όλων για αυτό το ζήτημα, του διαλόγου, της ανοχής της υπομονής και της αναμονής, απευθυνόμαστε σχετικά στις εισαγγελικές αρχές και εάν και εφόσον το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται, η  αυτές παραμένουν ως έχουν, η δεν έχουν γίνουν στα πλαίσια των κειμένων διατάξεων μέχρι τα τέλη Αυγούστου, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση το πρώτο 15νθημετο του Σεπτέμβρη ξεκινάμε ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.
Β). Σε ότι αφορά την χρονίζουσα ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ του ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, αποστέλλουμε για τελευταία φορά σχετική επιστολή-τελεσίγραφο και εάν και εφόσον αυτό δεν λειτουργήσει μέχρι τα τέλη Αυγούστου, τότε στις αρχές Σεπτέμβρη ξεκινάμε σχετικές ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, μαζί με όλους τους θιγόμενους που θα αναζητήσουμε στο μεσοδιάστημα που ακολουθεί και με τους οποίους θα εξετάσουμε ακόμη και την δικαστική οδό, λόγω του έννομου συμφέροντος που αυτοί έχουν. 
Γ). Σε ότι αφορά την ΧΟΡΗΓΙΑ ΝΙΑΡΧΟΥ, τις  εξαιρέσεις  κλπ σχετικά όπου οι αρμόδιοι, οι Διοικήσεις του Νοσοκομείου και της Υ.Πε, κωφεύουν  προκλητικά, αποστέλλουμε σχετική εξώδικη διαμαρτυρία διόρθωσης των αδικιών που έγιναν  και εάν και εφόσον  αυτές δεν αποκατασταθούν μέχρι τα τέλη Αυγούστου, ξεκινάμε μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους στα του κορονοϊού, αγώνα κινητοποιήσεων ακόμη και δικαστικών προσφυγών κατά παντός υπευθύνου, για την αυθαίρετη και άδικη εξαίρεση τους.
Δ). Σε ότι αφορά τις αξιολογήσεις προσωπικού, όπως και τα προηγούμενα χρόνια έτσι και τώρα, την συμμετοχή μας στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ απ΄ αυτές, όπως σχετικά έχουν αποφασίσει η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕΔΗΝ.    
                Δ.Σ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨.

Δεν υπάρχουν σχόλια: