Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

ΠΟΕΔΗΝ: Θετικές στον κορωνοϊό δύο εργαζόμενες σε νοσοκομείο

          Η ΠΟΕΔΗΝ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς, όπως αναφέρουν τα μέλη της “υπάρχει υπερβολική χαλάρωση στα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊο”. Όπως αναφέρουν τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ, δύο καθαρίστριες βρέθηκαν θετικές στο κορωνοϊό στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός:
      “Δουλεύουν με σύμβαση και ήρθε η μια από ταξίδι στη Ρουμανία και η δεύτερη φιλοξενεί σπίτι της συγγενικό πρόσωπο που ήρθε από Αλβανία. Δούλευαν στο Νοσοκομείο χωρίς ιδιαίτερες προφυλάξεις, έως ότου διαγνωσθούν. Πάνω από 200 συνάδελφοι και ασθενείς ήρθαν έμμεσα ή άμεσα σε επαφή. Γίνονται τεστ στις επαφές τους, ευτυχώς μέχρι τώρα είναι όλα αρνητικά. Φαίνεται ότι είναι θετικός, ο σύζυγός της μιας καθαρίστριας, που είναι και αυτός εργαζόμενος στη καθαριότητα”.
Κρούσματα βρέθηκαν σε νοσοκομεία της Χαλκίδας και της Θήβας
      Συναγερμός σήμανε και στο νοσοκομείο της Θήβας, καθώς την Κυριακή το βράδυ επισκέφθηκε το νοσοκομείο άνδρας με πυρετό. Τηρήθηκε το πρωτόκολλο, οι εργαζόμενοι έλαβαν δείγμα και στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι ήταν θετικός στο κορωνοϊό. Το πρωί της προηγούμενης ημέρας, αποδείχθηκε ότι ο άνδρας είχε παραστεί σε μνημόσυνο, ενώ για προληπτικούς λόγους έκλεισε για απολύμανση και η τράπεζα που δούλευε ο άνδρας στη Χαλκίδα. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι ιχνηλατήσεις των επαφών του δεν έχουν εντοπίσει θετικά κρούσματα.
      Στο νέο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, βρέθηκε περιστατικό στη παθολογική κλινική, ενώ δύο ημέρες μετά τη νοσηλεία του σε απλό θάλαμο με ακόμη δύο ασθενείς, διαπιστώθηκε ότι είχε COVID-19.
      “Πλην των συναδέλφων του αξονικού τομογράφου, κανείς άλλος δεν βγήκε σε καραντίνα. Η παθολογική κλινική δεν έκλεισε για απολύμανση και κανείς από το προσωπικό δεν βγήκε σε καραντίνα. Παραχαλαρώσαμε. Τα νοσοκομεία δεν έχουν γάντια. Αυξήθηκαν τα ύποπτα κρούσματα και τα θετικά στα νοσοκομεία”, καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: