Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Πάτρα: Πώς το Τμήμα Επειγόντων νίκησε τον κορονοϊό - Ο Δ. Βελισσάρης μιλά στην "Π"

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ
     Ολοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου μπήκαν στην «μάχη» και έκαναν μια πρώτη ερώτηση σε όσους επισκέπτονταν το ΤΕΠ αν είχαν έρθει σε επαφή με άτομα από τους «Αγίους Τόπους». Στη συνέχεια, οι επισκέπτες έπρεπε να ενημερώνουν τους ιατρούς αν αναζητούσαν περίθαλψη λόγω αναπνευστικών προβλημάτων, να εφαρμόζουν τα μέτρα ατομικής προστασίας, να ενημερώνουν το ιατρικό προσωπικό για τα συμπτώματα τους και να τηρούν απόσταση ενός μέτρου από άλλους ανθρώπους. Ετσι, ο κόσμος που επισκεπτόταν το νοσοκομείο άλλαξε τις συνήθειες του και προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα.
     Από την άλλη πλευρά και το ιατρικό προσωπικό χρειάστηκε να προσαρμόσει ανάλογα τις συνήθειες του. Αρχικά δημιουργήθηκε ένας δίαυλος επικοινωνίας με τους ασθενείς ώστε να τους κατευθύνουν ανάλογα με το αν θέλουν υποστήριξη του αναπνευστικού συστήματος. Επιπλέον, ζητούσαν από τους επισκέπτες αν μπορούσαν να ενημερωθούν τηλεφωνικά για το τι να πράξουν προς αποφυγή άσκοπης προσφυγής στο Νοσοκομείο. Ενώ, το προσωπικό εφιστούσε την προσοχή στους επισκέπτες να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης σε περίπτωση που τελικά επισκέπτονταν το νοσοκομείο.
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ «ΔΙΑΛΟΓΗΣ» ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ COVID
   Ο κ. Βελισσάρης επέμεινε, κατά την παρουσίαση του, στη σημασία της «ΔΙΑΛΟΓΗΣ», η οποία έχει χτιστεί τα τελευταία δύο χρόνια και θα συνεχίσει να αναπαράγεται το επόμενο διάστημα με καλύτερο εξοπλισμό και εκπαίδευση προσωπικού.
     Οπως φαίνεται και στο διάγραμμα (ο διαχωρισμός είναι ενδεικτικός, όχι ακριβώς όπως στο ΤΕΠ του ΠΓΝΠ), στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΠΓΝΠ, τοποθετήθηκαν σημάνσεις για τους ξεχωριστούς διαδρόμους προς τους «χώρους αναμονής» ύποπτων για COVID-19 και τις υπόλοιπες κατηγορίες περιστατικών και περιελάμβανε επαρκής διαθεσιμότητα των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας στις διαδρομές όπως γυάλινους και πλαστικούς φραγμούς αλλά και γάντια και αντισηπτικά.
     Η «ΔΙΑΛΟΓΗ» εξελίχθηκε τεχνολογικά με όλα τα απαραίτητα εργαλεία, δόθηκε βάση στην τήρηση των πρωτοκόλλων ατομικής προστασίας ενώ εργαζόντουσαν μόνο εκπαιδευμένα στελέχη του ιατρικού/νοσηλευτικού προσωπικού. Παράλληλα, οργανώθηκε και ακτινολογικό τμήμα για εξετάσεις εντός του ΤΕΠ.
………………………………………………………………………………………………………...
Διαβάστε ολόκληρο το σχετικό άρθρο στον σύνδεσμο που ακολουθεί:
http://www.pelop.gr/?page=article&DocID=586388&srv=9

Δεν υπάρχουν σχόλια: