Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Μιχ Γιαννάκος: ΓΕΜΑΤΕΣ οι ΜΕΘ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ. ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ. ΓΕΜΑΤΗ ΚΑΙ Η ΣΤΕΡΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ. ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΝΕΕΣ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΕΣ ΜΕΘ ΣΕ ΘΑΛΑΜΟ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΛΑΡΙΣΣΑΣ. (Δείτε φωτο).

       Η κατάσταση δείχνει να είναι πολύ κρίσιμη στη Θεσσαλία. Οι ΜΕΘ είναι γεμάτες με διασωληνωμένους ασθενείς με κορωνοϊό. Φτιάχνουν νέες ΜΕΘ και γεμίζουν αμμέσως. Φτιάχνουν αυτοσχέδιες ΜΕΘ με υποτυπώδη εξοπλισμό και ανιδείκευτο προσωπικό  σε θαλάμους κλινικών κορωνοϊού και γεμίζουν. (Τρίκαλα, Λαρισσα). Τώρα ετοιμάζουν ένα θάλαμο στο πανεπιστημιακό Λάρισσας να το μετατρέψουν σε ΜΕΘ κορωνοϊού 4 κλινών  Δείτε φωτο. 
   Στο Νοσοκομείο  Καρδίτσας ετοιμάζουν τις χειρουργικές αίθουσες. Εάν συμβεί αυτό είναι επικίνδυνο για τη  λειτουργία του νοσοκομείου.
    Διασωληνωμένοι ασθενείς σε θαλάμους χάνουν τη ζωή τους.
Δύο χάθηκαν σε θάλαμο στο νοσοκομείο Καρδίτσας. Ήταν αδύνατη η διακομιδή τους σε ΜΕΘ άλλου νοσοκομείου. Πολλοί ασθενείς στις κλινικές βρίσκονται στο όριο της διασωλήνωσης. 
     Χαρακτηριστικό τα νοσοκομεία της Στεραιάς  Ελλάδας που γέμισαν οι μονάδες με ασθενείς από Θεσσαλία. Μάλιστα το νοσοκομείο Λαμίας απο δευτέρα θα λειτουργήσει νέα ΜΕΘ 5 κλινών όμως δεν θα  διακομισθούν περιστατικά αφού  θα γεμίσει αμέσως με  περιστατικά που νοσηλεύονται στις κλινικές του  και  βρίσκονται στο όριο της διασωλήνωσης. Όταν φτιάχνονται ΜΕΘ και γεμίζουν αμμέσως δείχνει  ότι υπάρχουν  ασθενείς που θα έπρεπε ήδη να νοσηλεύονταν στις ΜΕΘ και λόγω έλλειψης βρίσκονται στις  κλινικές. Το νοσοκομείο της Χαλκίδος λειτούργησε 10 κλίνες ΜΕΘ και γέμισαν αμμέσως με περιστατικά της Θεσσαλίας.
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΘ.
     

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ: 8 διασωληνωμένοι στις 8 κλίνες.
Η μονάδα τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου εξυπηρετεί 5 νεφροπαθείς θετικούς στο κορωνοϊό από ιδιωτική μονάδα.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: 12 διασωληνωμένοι στις 12 κλίνες.
Υπάρχει μία αυτοσχέδια ΜΕΘ 3 κλινών για ύποπτα και θετικά  κρούσματα και έχει ένα διασωληνωμένο ασθενή.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΛΑΡΙΣΣΑΣ: 14 διασωληνωμένοι, στις 14 κλίνες. Τώρα ετοιμάζουν μια αυτοσχέδια ΜΕΘ σε θάλαμο 4 κλινών. 
ΓΕΝΙΚΟ ΛΑΡΙΣΣΑΣ: 25 διασωληνωμένοι, στις 25 κλίνες.
Έχουν κάνει ΜΕΘ  θαλάμους  κλινικής του  νοσοκομείου.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ:. 5 διασωληνωμένοι, στις 5 κλίνες.
Τώρα θέλουν να μετατρέψουν τις χειρουργικές αίθουσες σε ΜΕΘ. Αυτό θα δυσχαιράνει κατά πολύ τη λειτουργία του νοσοκομείου.  Δύο διασωληνωμένοι ασθενείς πέθαναν  εκτός ΜΕΘ . Νοσηλεύονταν στις κλινικές κορωνοϊού με αναπνευστήρα. Δεν το επέτρεπε η κατάσταση τους να διακομισθούν. 
ΣΤΕΡΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ: 6 διασωληνωμένοι, στις 6 κλίνες. Ετοιμάζουν 5 κλίνες  ακόμη ΜΕΘ για τις δικές του ανάγκες.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ:. 10 διασωληνωμένοι, στις 10 κλίνες.
                  Μιχ. Γιαννάκος πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: