Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Πότε θα αρθούν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους- Η εισήγηση Πλεύρη

     «Η αίσθηση που υπάρχει και το έχω πει είναι πως για το επόμενο 6μηνο φαίνεται ότι στην Ευρώπη θα είναι μία καλύτερη κατάσταση πολύ κοντά στην πραγματικότητα, ωστόσο υπάρχει μία προετοιμασία από όλα τα κράτη σε περίπτωση που ο κοροναϊός να επανέλθει το φθινόπωρο», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, επαναλαμβάνοντας πως η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι κοντά.
    «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση για άρση μέτρων στους ανεμβολίαστους, ωστόσο θεωρώ πως μέχρι τέλη Μαρτίου τα περισσότερα μέτρα για τους εμβολιασμένους θα έχουν αρθεί», επισήμανε.
       Ο υπουργός επισήμανε πως ακόμη δεν υπάρχει καν στο τραπέζι η συζήτηση για χαλάρωση των μέτρων στους ανεμβολίαστους. Οπότε παρά το γεγονός πως κάποια στιγμή θα γίνει, ωστόσο δεν υπάρχει κανένα πλάνο στον ορίζοντα.
     Σχετικά με τους ανεμβολίαστους γιατρούς στο ΕΣΥ, τόνισε πως δεν πρόκειται να γυρίσουν αν δεν εμβολιαστούν.
     «Η εισήγηση του υπουργού Υγείας είναι ο εμβολιασμός να γίνει τυπικό προσόν και όσοι δεν εμβολιαστούν να μην παραμένουν στο ΕΣΥ», τόνισε.
     Παράλληλα επισήμανε πως εξετάζονται δύο θέματα από το υπουργείο Υγείας σχετικά με τη συμβολή των ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ.
    «Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε δύο θέματα. Το πρώτό είναι το άνοιγμα της δυνατότητας των ιδιωτών γιατρών να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα δημόσια νοσοκομεία με part time εργασία. Το δεύτερο αφορά να υπάρχουν απογευματινά χειρουργεία με τους γιατρούς του ΕΣΥ να έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν το εισόδημά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: