Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

ΑΥΡΙΟ η νέα συνάντηση της Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών κ. Σκυλακάκη, για το θέμα του επιδόματος επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας.

      Για ΑΥΡΙΟ 18 του Φλεβάρη, στις 10:30 π.μ., έχει ορισθεί η νέα συνάντηση της Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ, με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών κ. Σκυλακάκη, για το θέμα του επιδόματος επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας.
   Την ίδια μέρα, ως γνωστόν, γίνεται και η ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της ΑΔΕΔΥ και η σχετική ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο Γενικό Λογιστήριο στις 9.00 π.μ.
    Αυτά που πρέκυψαν κατά την πρώτη συνάντηση, είναι τα εξής:
1. Το επίδομα περικόπτεται σε 15.312 υπαλλήλους, από τους 103.000 που το λαμβάνουν σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι θα έχουν μείωση που θα φτάνει 15 -20% του μισθού τους.
2. Σε κάποιους-ελάχιστους-το επίδομαι αυξάνεται 20 έως 30 ευρώ!
3. Γίνεται ανακατανομή των ποσών μεταξύ των κλάδων κι εξαιτίας αυτής υπάρχουν περαιτέρω μειώσεις σε διάφορες κατηγορίες.
4. Εισέρχονται στο σύστημα, περίπου 27.000 νέοι υπάλληλοι οι οποίοι παίρνουν το επίδομα ανάλογα με την κατηγορία που βρίσκονται, χωρίς όμως να υπάρχει αύξηση του ποσού που διατίθεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Οι υπάλληλοι αυτοί θα λαμβάνουν το επίδομα από τον μηδενισμό και την ανακατανομή των ποσών που θα γίνει σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων.
     Είναι προφανές, από τα παραπάνω, ότι κανένας διάλογος, στη βάση της ανθρωποφαγίας, δεν μπορεί να γίνει για το θέμα. Γι αυτό και η απόφαση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, για στάση εργασίας και συγκέντρωση την ημέρα της συνάντησης με αιτήματα:
1. Καμιά περικοπή του επιδόματος από κανέναν που το λαμβάνει 
     σήμερα.
2. Ένταξη στο σύστημα όλων των κατηγοριών και των κλάδων 
     που το δικαιούνται.
3. Άμεση απόσυρση του πορίσματος της επιτροπής και διάλογος 
    από μηδενική βάση με τη συμμετοχή εκπροσώπων των 
    εργαζομένων.
      Σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχθούμε μειώσεις μισθών εργαζομένων. Αυτό ας το καταλάβει καλά ο κ. Σκυλακάκης κι η κυβέρνηση, που από τη μια θέλει να περικόψει το επίδομα επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας και από την άλλη ψηφίζει νομοσχέδια για ιδιώτες στον ΕΦΚΑ με μισθούς 8.134 ευρώ τον μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: