Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ και στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ της ΠΟΕΔΗΝ στην ΑΘΗΝΑ, για τους ΣΟΧ.

                      ΤΕΤΑΡΤΗ 16/02/2022   ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12:00 – 15:00
Σ.Ο.Χ. (ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ)
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12:30 το μεσημέρι ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΘΑ ΚΑΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΠΛΟΥΖΕΣ ΜΑΣ
   Η κυβέρνηση προετοιμάζει την επιστροφή του εργασιακού Μεσαίωνα στα Νοσοκομεία. Οι εργολάβοι «ακονίζουν τα φαράσια τους» και ετοιμάζονται να αναλάβουν με εργολαβίες την καθαριότητα, την σίτιση, την εστίαση και άλλων υπηρεσιών των Νοσοκομείων.
     Το μόνο επιχειρηματικό κεφάλαιο που διαθέτουν είναι οι φιλικές σχέσεις με την κυβέρνηση, ο αυταρχισμός, ο τραμπουκισμός και οι κλεψιές σε βάρος των εργαζομένων που απασχολούν.
       Ήδη Διοικητές των Νοσοκομείων συγκεντρώνουν το προσωπικό ΣΟΧ και τους προετοιμάζουν για την μετάβαση στον εργασιακό μεσαίωναΜάλιστα τους πουλάνε και εκδούλευση για την μεσολάβησή τους στους εργολάβους, για ψηφοθηρικούς λόγους.
     Οι «αθεόφοβοι» τους υπόσχονται δουλειά στον εργολάβο και θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι που θα λαμβάνουν 300 ευρώ το μήνα από 750 ευρώ τώρα και θα εργάζονται από ήλιο …… σε ήλιο χωρίς ρεπό και εργασιακά δικαιώματα.
         Θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι οι εργαζόμενοι ΣΟΧ με την κυβέρνηση που θα καθίσουν στο σβέρκο τους οι μπράβοι και θα τους εκβιάζουν. Θα βάζουν τον κουτσουρεμένο μισθό τους στην τράπεζα για να είναι νόμιμοι με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και εκβιαστικά θα τους παίρνουν πίσω τα μισά.
        Ποτέ δεν έκρυψε η κυβέρνηση την πολιτική της βούληση για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Νοσοκομείων.
       Οι εργολάβοι προβάλλουν την πολιτική φιλία με την κυβέρνηση προαναγγέλλοντας την επιστροφή τους.
      Εν μέσω κορωνοϊού η κυβέρνηση απολύει 31 ΜΑΡΤΗ 2022 8.000  εργαζόμενους ΣΟΧ που συμβάλλουν από την πρώτη γραμμή με τις υπηρεσίες που προσφέρουν στις υπηρεσίες στήριξης στην καταπολέμηση της πανδημίας και την αποφυγή Νοσοκομειακής διασποράς του ιού.
   Διεκδικούμε την εκδίωξη όλων των εργολάβων και την θεσμοθέτηση της δυνατότητας των Νοσοκομείων να συνάπτουν νέες Συμβάσεις Εργασίας ορισμένου χρόνου με το προσωπικό.
      Συμβάσεις που έχουν κηρυχτεί Νομιμότατες από σειρά αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων.
            Διεκδικούμε την μονιμοποίηση όλων των Συμβασιούχων. Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και δικαιούνται την μονιμοποίησή τους.
      Καλούμε τον Υπουργό Υγείας την ΤΕΤΑΡΤΗ 16/2/2022 να ανοίξει τα ρολά του Υπουργείου Υγείας και να δει τους μαχητές της πρώτης γραμμής και να δώσεις απαντήσεις.
                  Διαφορετικά δεν εγγυόμαστε τίποτα!!!
 
                             ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ     

Από την  ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: