Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Καραμανδάνειο: Λύση δόθηκε αλλά τα χειρουργεία «ταξιδεύουν» στην Αθήνα

    Προβληματική παραμένει η κάλυψη του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Καραμανδανείου. Τα τακτικά χειρουργεία δεν έχουν ακόμα λειτουργήσει ενώ το τετραήμερο που μας πέρασε τέσσερα περιστατικών παιδιών διακομίστηκαν στην Αθήνα για αντιμετώπιση.
   Την Τρίτη ήρθε αναισθησιολόγος από την Κόρινθο με σκοπό να καλύψει τις δύο ημέρες. Παράλληλα έχουν επιστρέψει από την αναρρωτική τους άδεια οι τρεις από τους τέσσερις αναισθησιολόγους που έχουν μετακινηθεί στο νοσοκομείο από το ΠΓΝΠ και τον «Αγιο Ανδρέα» αλλά παραμένει το κενό του υπεύθυνου του Τμήματος.
    Από την άλλη οι γονείς που είχαν προγραμματίσει τα χειρουργεία των παιδιών τους κι έχουν μπει στη λίστα αναμονής λόγω των αναβολών των τακτικών χειρουργείων πιέζουν τους γιατρούς για άμεσο προγραμματισμό.
    Πάντως ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε συναντήσεις που είχε με γιατρούς του νοσοκομείου καθώς και φορείς της πόλης στο περιθώριο του 10ου Συνεδρίου Ανάπτυξης, επισήμανε την ύπαρξη των προσωρινών και μόνιμων λύσεων. Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του, εντός των ημερών θα πρέπει να βγει πρόγραμμα τακτικής κάλυψης του Τμήματος Αναισθησιολογίας του Καραμανδανείου μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της πρόσληψης μόνιμων γιατρών.
«ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ»  
     «Οι απλοί εργαζόμενοι του Καραμανδανείου δεν αναζητούν πολιτικές καριέρες και ξεσηκώθηκαν για την προάσπιση της υγείας των μικρών ασθενών» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου απαντώντας στις επισημάνσεις που έκανε ο υπουργός Υγείας από το βήμα της βουλής.
Και προσθέτει: «Σας υπενθυμίζουμε ότι στο Καραμανδάνειο την παρούσα στιγμή δεν υπάρχει κανένας ιατρός αναισθησιολόγος με οργανική θέση στο Νοσοκομείο. Η διευθύντρια του Αναισθησιολογικού τμήματος αναμένει το ΦΕΚ της παραιτήσεώς της.
     Οι αναρρωτικές άδειες των μετακινημένων αναισθησιολόγων προήλθαν μετά από εξουθενωτικές συνθήκες εργασίας και 15μερη εφημέρευση, αλλά και τα συνεχή εντέλλεσθε σε Αναισθησιολόγους ενηλίκων χωρίς καμία εξειδίκευση στους μικρούς ασθενείς. Αν συνέβαινε κάτι σε ένα παιδί θα αναλαμβάνατε εσείς την ευθύνη;
     Δυστυχώς, δεν δράσατε άμεσα όπως επικαλείσθε. Αν το είχατε πράξει, το Καραμανδάνειο δεν θα έφτανε στο χείλος του γκρεμού. Δεν φτάνουν μόνο οι δύο θέσεις αναισθησιολόγων κ. υπουργέ, πρέπει να προκηρυχθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις.
     Εχουμε χρέος κι ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας και σε όλη την κοινωνία. Γι’ αυτό ξεσηκωθήκαμε και ενημερώσαμε για το δυσοίωνο μέλλον του Παιδιατρικού Νοσοκομείου μας. Οι πολιτικές ευθύνες πού αρχίζουν και πού τελειώνουν κ. υπουργέ;»
«ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ»
Καταλήγοντας, το Σωματείο Εργαζομένων τονίζει:
     «Επιτέλους όμως μας δίνει ιδιαίτερη χαρά, που αλλάξατε τακτική έστω και την τελευταία στιγμή διότι η λειτουργία του Παιδιατρικού αυτού Νοσοκομείου είναι υψίστης σημασίας για την πόλη μας και για όλη την Υγειονομική Περιφέρεια. Ευελπιστούμε στην υλοποίηση των δεσμεύσεών σας που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαμε κατά την επίσκεψή σας στον χώρο του νοσοκομείου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: