Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Μιχ. Γιαννάκοςς: ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΗΛΟΥ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΕΝΟΣ ΓΙΑΤΡΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ. ΟΙ ΑΛΛΗΛΟΜΥΝΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΝΕ ΣΤΗ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ.

       Γνωρίζουμε το μεγάλο πρόβλημα της υποστελέχωσης των υγειονομικών μονάδων των νησιών, ειδικά των νησιών των  Κυκλάδων,  λόγω της έλλειψης κινήτρων και του υψηλού κόστους διαβίωσης. Γι αυτό και οι τοπικοί φορείς θα πρέπει να βοηθάνε με κίνητρα  στη προσέλευση γιατρών, νοσηλευτών στα νησιά.
    Στην ΜΗΛΟ όμως εξελίχθηκαν γεγονότα που δεν συμβάλλουν προς αυτή τη κατεύθυνση. Στο κέντρο υγείας  προσελήφθη επικουρικός ιατρός Ορθοπεδικός που έφθασε στο νησί με την οικογένεια του, σύζυγο και παιδιά. Το σπίτι που  είχε προγραμματιστεί να μείνει δεν ήταν έτοιμο   και ενημέρωσαν  ότι θα του παραδοθεί τον ΟΚΤΩΒΡΗ. Έπρεπε κάπου να μείνει. Σπίτια στο νησί  για νοίκι  δεν υπάρχουν και είναι πανάκριβα.
     Ο Πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Κέντρου Υγείας, όπως με ενημέρωσε το Σωματείο Εργαζομένων, χώρισε  ένα μέρος του χώρου στο  κτίριο που στεγάζεται το Περιφερειακό Ιατρείο,  120 τετραγωνικών, με ξεχωριστή είσοδο, μπάνιο, χωρίς να εμποδίζεται η λειτουργία του περιφερειακού Ιατρείου,   προκειμένου να στεγασθεί προσωρινά  ο γιατρός, έως ότου παραδοθεί το σπίτι. Το περιφερειακό ιατρείο  είναι στη περιοχή  Αδάμαντα  κοντά στη πόλη. Ουσιαστικά  δεν λειτουργεί. Το κτίριο παραδόθηκε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας από τον ΔΗΜΟ το έτος 2002.
    Και όμως ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ανακάλυψε  δικαιώματα 20 χρόνια μετά και αντί να συγχαρεί το πρόεδρο της Διοικούσας του κέντρου υγείας, του έκανε μήνυση  για παρεμβάσεις στο κτίριο. 
      Μάλιστα υπάρχει άλλο ένα  μεγάλο σπίτι του Δήμου στη πόλη κλειστό που οι προηγούμενοι Δήμαρχοι παραχωρούσαν στους γιατρούς να μείνουν. Μετέπειτα υπέβαλε μήνυση και ο πρόεδρος της Διοικούσας του Κέντρου Υγείας. Τέτοιες ακραίες πράξεις, χωρίς συνεργασία δεν βοηθάνε στη στελέχωση του Κέντρου Υγείας και δεν προσελκύουν γιατρούς.
       Στο Κέντρο Υγείας Μήλου υπηρετεί  1 γενικός ιατρός,  1 παιδίατρος, 1 ορθοπεδικός που ήρθε τώρα, 1 ακτινολόγος  και 1 πνευμονολόγος  που περιμένουν τη πρόσληψη.
                                      Μιχ. Γιαννάκος - ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: