Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Συνεντεύξη Μιχ. Γιαννάκου: ΤΡΟΜΑΖΕΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΚΟΡΟΝΩΙΟΥ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. ΤΡΟΠΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ.

      Τρομάζει πραγματικά η  ραγδαία αύξηση των περιστατικών κορωνοϊού που προσέρχονται στα επείγοντα των εφημερευόντων νοσοκομείων και η  μεγάλη αύξηση των περιστατικών κορωνοϊού  που τελικά  εισάγονται.     
     Τα νοσοκομεία αναγκάζονται να κσταρτίζουν εκτάκτως  επιχειρησιακά σχέδια  λειτουργίας, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών με  κίνδυνο περικοπών  αδειών  και ρεπό   του προσωπικού, που ήδη έχουν προγραμματιστεί. Επιτακτική η ανάγκη άμεσης ενίσχυσης των νοσοκομείων με προσωπικό (άρση αναστολών, προσλήψεις), καθ' ότι φέτος το καλοκαίρι δουλεύουμε με 10.000 λιγότερο προσωπικό σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό.
  Συνεχώς τα νοσοκομεία αναγκάζονται να δεσμεύουν νέες κλινικές για νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού.
   Ενδεικτικές οι εφημερίες χθές σε ΑΤΤΙΚΟ και ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ. Στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ εισήχθησαν 34 ασθενείς με κορωνοϊό και νοσηλεύονται συνολικά   στο νοσοκομείο 100 ασθενείς. Στο ΑΤΤΙΚΟ  εισήχθησαν 38 ασθενείς με κορωνοϊό και νοσηλεύονται 55 ασθενείς στις κλινικές και 11 στη ΜΕΘ.
    Οι προσελεύσεις στα ΤΕΠ του ΑΤΤΙΚΟΥ,  περιστατικών  με κορωνοϊό, ήταν πάνω από 150.  Στο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ νοσηλεύονται 61 ασθενείς με κορωνοϊό, στο ΣΩΤΗΡΙΑ  νοσηλεύονται 129 ασθενείς με κορωνοϊό.
          Ανησυχητικές καταστάσεις.
Καλούμε τους πολίτες να  αυτοπροστατεύονται. Να τηρούν τα μέτρα προστασίας ακόμη και τώρα  που  δεν είναι υποχρεωτικά.
    Καλούμε το Υπουργείο Υγείας  να ενισχύσει τα νοσοκομεία με προσωπικό,  να αρθούν οι αναστολές εργασίας,  για να καταστεί δυνατή η  ξεκούραση του υπάρχοντος για λίγες ημέρες.  
   Αναμένονται πολύ μεγαλύτερα  ζόρια   με τον κορωνοϊό, φθινόπωρο και χειμώνα. Μην ξεχνάμε τις άλλες παθήσεις.
                                             Μιχ. Γιαννάκος - ΠΟΕΔΗΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: