Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Kρούει τον κώδωνα του κινδύνου, προς πάσα κατεύθυνση, το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»  για μια ακόμη φορά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς πάσα κατεύθυνση (Δήμο, Υπουργείο Υγείας, 6η ΥΠΕ) αναφορικά με τον ορατό  πλέον  κίνδυνο αναστολής λειτουργίας βασικών κλινικών του με ότι αυτό συνεπάγεται. 
Συγκεκριμένα,
     Η έλλειψη αναισθησιολόγου και η ανεπαρκής πλέον εφημέρευσης τους θέτει σε άμεσο  κίνδυνο την λειτουργία  του Νοσοκομείου γενικότερα και ειδικότερα του χειρουργικού τομέα (ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ, ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ, ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ).
     Με δεδομένο πλέον ότι αποχωρούν δύο (2) ιατροί χειρουργοί, η χειρουργική κλινική θα μείνει ακάλυπτη για αρκετές ημέρες σε μηνιαία βάση. Μέχρι σήμερα εδώ και ένα (1) χρόνο δεν έχει γίνει πρόσληψη κανενός επικουρικού ιατρού με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας και της 6ης ΥΠΕ, παρότι έχει επανειλημμένα  ζητηθεί από το νοσοκομείο (Διοίκηση, Ιατρική Υπηρεσία, Σωματείο Εργαζομένων).
     Επίσης, δε έχουμε δει «λευκό καπνό» για τυχόν μόνιμες προσλήψεις που θα γίνουν στην πολυθρύλητη προκήρυξη που αναμένεται!
    Στην βάση των παραπάνω ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  την  ΆΜΕΣΗ  στελέχωση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» με:
- Δύο (2) Αναισθησιολόγους
- Δύο  (2) Γεν. Χειρουργούς
- Ένα (1) Παιδίατρο
     Καλούμε τους φορείς της Πόλης και όλους τους Δημότες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, ώστε να διαφυλάξουμε ό,τι μέχρι σήμερα έχουμε κατακτήσει με αγώνα για την εύρυθμη λειτουργία και την ουσιαστική αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας, για να μην καταλήξουμε «περιπλανώμενοι» ασθενείς στον ίδιο μας τον τόπο.
Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Μεσολογγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: