Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Παρέμβαση ΠΟΕΔΗΝ για τους 4.000 συναδέλφους μέσω ειδικών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ

ΑΘΗΝΑ 20/06/2022     ΠΡΟΣ: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ    κο ΘΑΝΟ ΠΛΕΥΡΗ
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 18                       2. ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  κο. ΧΡΗΣΤΟ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ
                                 ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ
Κύριοι Υπουργοί,
     Στη Δημόσια Υγεία υπηρετούν 4.000 συνάδελφοι μέσω ειδικών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ για 6 χρόνια με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων. Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και δικαιούνται όπως και οι άλλοι συμβασιούχοι την μονιμοποίησή τους.
     Παρότι αμείβονται με το ενιαίο μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων (ν.4354/2015), αντιμετωπίζονται με δυσμενέστερο μισθολογικό τρόπο απ’ ότι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι (μόνιμοι, Επικουρικοί, ΣΟΧ κλπ.).
     Δεν δικαιούνται παρανόμως την ωρίμανση στα μισθολογικά κλιμάκια παρότι διαθέτουν τον καθορισμένο χρόνο υπηρεσίας που απαιτείται. Παραμένουν στο εισαγωγικό μισθολογικό κλιμάκιο της κατηγορίας που προσελήφθησαν εδώ και έξι χρόνια.
      Δεν δικαιούνται Επίδομα τέκνων, παραμεθόριων περιοχών παρότι περιλαμβάνονται στο ενιαίο μισθολόγιο (ν.4354/2015), με το οποίο μισθοδοτούνται. Λαμβάνουν τις αποδοχές με καθυστέρηση και συγκεκριμένα πληρώνονται στις 15 του επόμενου μήνα πληρωμής.
      Πολλές φορές η μισθοδοσία καταβάλλεται με πολύ μεγαλύτερες καθυστερήσεις, λόγω έλλειψης στελέχωσης των κατά τόπους υπηρεσιών του ΟΑΕΔ (όπως για παράδειγμα τώρα για τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας). Θεσμοθετημένα δικαιώματα που απορρέουν από το ΦΕΚ 3888/16 δεν χορηγούνται από τις υπηρεσίες των φορέων που υπηρετούν.
       Θα πρέπει να επιληφθείτε αυτών των ζητημάτων για να σταματήσει η άνιση μεταχείριση και η κατάφωρη αδικία σε βάρος των συναδέλφων που υπηρετούν στη Δημόσια Υγεία μέσω Προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.
         Σας κοινοποιούμε επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής των Συναδέλφων του ΟΑΕΔ με όλα τα σχετικά αιτήματα.Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή των Ειδικών Προγραμμάτων Απασχόλησης
                   Από την  ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: