Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Διοικητές ΥΠΕ: Τι ακολουθεί από το ΑΣΕΠ μετά τους πίνακες με τα ονόματα των πρώτων 7

 Το ΑΣΕΠ ανακοίνωσε μετά από αρκετή καθυστέρηση το βράδυ της Πέμπτης τα ονόματα των επιτυχόντων  στις γραπτές εξετάσεις για τις θέσεις Διοικητών και Υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας (ΥΠΕ).

Από τους πίνακες, που εκδόθηκαν από τον Οργανισμό, προκύπτουν και ποιοι διαθέτουν και τα απαραίτητα τυπικά προσόντα, ώστε να ενταχθούν στις “εφτάδες” όπως προβλέπει ο νόμος Κεραμέως, για να περάσουν στη συνέχεια από προσωπική συνέντευξη.

Έρχονται οι ενστάσεις

Το επόμενο βήμα, βάση της διαδικασίας είναι να ακολουθήσουν οι ενστάσεις. Όπως ανακοίνωσε ήδη το ΑΣΕΠ οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα υποβολής ενστάσεων έως και την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 και ώρα 14:00 αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού τόπου ΑΣΕΠ (www.asep.gr)

Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι μετά από αυτή την ημερομηνία, το ΑΣΕΠ θα επιδοθεί σε αγώνα δρόμου ενώ θα χρειαστεί και αρκετό χρόνο, για να εξετάσει ενδελεχώς όλες τις ενστάσεις, που θα υποβληθούν.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αρκετοί είναι εκείνοι οι υποψήφιοι που θα υποβάλλουν ενστάσεις καθώς αμφισβητούν τη διαδικασία αλλά και για το αν έχουν ακολουθηθεί αξιοκρατικές μοριοδοτήσεις.

ΑΣΕΠ: Τι ακολουθεί μετά

Μόλις ολοκληρωθούν οι ενστάσεις και προκύψουν οι οριστικές «επτάδες», οι υποψήφιοι με τις υψηλότερες βαθμολογίες θα κληθούν σε προσωπική συνέντευξη.

Όπως ορίζει η διαδικασία, το αμέσως επόμενο βήμα θα είναι να καταρτιστεί πίνακας με τους τρεις επικρατέστερους ανά προκηρυσσόμενη θέση, ο οποίος θα σταλεί στον υπουργό Υγείας προκειμένου να επιλέξει τον Διοικητή ΥΠΕ, που ο ίδιος επιθυμεί.

Βέβαια με βάση τις εκτιμήσεις υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων στο HealthReport.gr, η διαδικασία αυτή δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος Ιουλίου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι από τους νέους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών θα εξαρτηθεί και ο διορισμός των νέων διοικητών στα νοσοκομεία, αφού τα νέα στελέχη των ΥΠΕ συμμετέχουν στις επιτροπές αξιολόγησής τους.


Αναδημοσίευση από: healthreport.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια: