Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Μιχάλης Γιαννάκος: Συμβασιούχοι φύλακες με αυτοθυσία γλύτωσαν αυτοκτονία ασθενούς

 

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΑΣΘΕΝΟΥΣ.
Έχουμε πολλές φορές δημόσια αναφερθεί στην ευσυνειδησία του συμβασιούχου προσωπικού (σοχ) στη καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση που δυστυχώς πολλά νοσοκομεία ολοκληρώνουν τους διαγωνισμούς εργολάβων και τους απολύουν παρ ότι έχουν ενεργείς συμβάσεις εργασίας. Εργολάβοι που κοστίζουν τα διπλά χρήματα για το δημόσιο και προσφέρουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.
Στο νοσοκομείο ΝΙΚΑΙΑΣ σε ημέρα εφημερείας χθες μεσημέρι προσήλθε στα επείγοντα ασθενής με ψυχιατρικά προβλήματα. Μετά τη διαλογή στα επείγοντα κλήθηκαν οι φύλακες να συνοδεύσουν τον ασθενή για ψυχιατρική εκτίμηση.
Στη διαδρομή και πάνω στην αερογέφυρα έφυγε στο κενό με πρόθεση να αυτοκτονήσει. Οι συμβασιούχοι συνάδελφοι φύλακες τον έπιασαν από τα παντελόνια κρεμασμένο στο κενό με αυτοθυσία και τον τράβηξαν πάνω στην αερογέφυρα. Εφαγαν το ξύλο της αρκούδας για να τον ακινητοποιήσουν.
Επειδή έβλεπε κόσμος με τα χίλια ζόρια τον κατέβασαν στο φυλάκιο. Εκεί χαστούκισε συναδέλφους, τον περιόρισαν με γάζες. Η αστυνομία που είχε κληθεί εν τω μεταξύ έφθασε στις 2.30 μ.μ. και έκανε προσαγωγή του ασθενούς στο αστυνομικό τμήμα. ο ασθενής επέστρεψε συνοδεία αστυνομικών για ακούσια νοσηλεία στη ψυχιατρική. Οι συνάδελφοι δεν είχαν καμία βοήθεια από τους εργολαβικούς φύλακες που συμπληρωματικά φυλάσσουν το νοσοκομείο.
Εάν δεν ήταν οι συμβασιούχοι φύλακες του νοσοκομείου θα είχαμε μια νέα αυτοκτονία ασθενούς.
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
Είναι γνωστές οι ελλείψεις ασθενοφόρων στη Χαλκιδική.
Στο κεντρο υγείας Μουδανιών προσήλθε με έμφραγμα νέος σε ηλικία ασθενής Παρασκευή μεσημέρι.. Του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και κρίθηκε ως επείγον περιστατικό να διακομισθεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Το ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ της τοπικής βάσης ήταν απασχολημένο σε άλλο περιστατικό.
Κλήθηκε ασθενοφόρο σπό Θεσσαλονίκη.
Η γιατρός του κέντρου υγείας πάνω στην αγωνία να σώσει τον ασθενή μπήκε στο Ασθενοφόρο να συνοδεύσει τον ασθενή σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ξεχνώντας να πάρει δικά της χρήματα( εαν είχε) για την επιστροφή από Θεσσαλονίκη στα Μουδανιά.
Εφθασαν στο νοσοκομείο Αγιος Παύλος Θεσσαλονίκης και παρέδωσαν τον ασθενή.
Όταν η γιατρός ζήτησε την επιστροφή της στο κεντρο υγείας, η απάντηση που πήρε είναι ότι δεν μπορεί το ΕΚΑΒ να τη γυρίσει πίσω.
Δεν είχε χρήματα.
Της πρότειναν να πάει στο σταθμό του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη να περιμένει και όταν κληθεί το ΕΚΑΒ για διακομιδή ασθενούς από τη Χαλκιδική θα την επιστρέψουν στο κεντρο υγείας.
Πράγματι έτσι έκανε και γύρισε σπίτι της μετά ώρες. Επίσης το κέντρο υγείας λόγω της καθυστερημένης επιστροφής της γιατρού καλυπτόνταν μόνο με ένα γιατρό.
Ή είναι κατάσταση οι διακομιδες να γίνονται με καθαρίστριες, νοσηλευτές, διοικητικούς υπαλλήλους των κεντρων υγείας ελλείψει διασωστών.
Ειναι αυτή κατάσταση και κίνητρα προσέλκυσης στο ΕΣΥ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: