Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

Πολίτες μένουν σε νοσοκομεία γιατί δεν έχουν πού να πάνε - Τι απαντάει η ΠΟΕΔΗΝ

Aρκετοί είναι οι πολίτες οι οποίοι, σύμφωνα με το Action 24, μένουν στα νοσοκομεία, τα καταλύματα και στα εστιατόρια των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, για να βγάλουν τα προς το ζην.

Ηλικιωμένοι πολίτες, όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός, φέρεται να παρακαλούν γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό να τους αφήσουν να μείνουν στα νοσοκομεία, καθότι δεν έχουν πού να πάνε.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μίλησε στο Action 24 σχετικά με την καταγγελία, αναφέροντας τα εξής: «Δυστυχώς, αυτό είναι όνειδος για το κράτος πρόνοιας της χώρας μας, να έχουμε περί τους 500 πρώην ασθενείς στα νοσοκομεία, οι οποίοι αρνούνται να πάρουν εξιτήριο, παραμένουν έξι μήνες, έναν χρόνο γιατί δεν έχουν πού να πάνε».

«Πολλοί απ' αυτούς έχουν σπίτια, δεν είναι άστεγοι, αλλά αδυνατούν να πληρώσουν με τις συντάξεις τους το ηλεκτρικό ρεύμα. Άλλοι δεν μπορούν να συντηρηθούν, να βιοποριστούν με φαγητό, γιατί οι συντάξεις είναι πολύ μικρές και δεν παίρνουν κανένα προνομιακό επίδομα» συνέχισε ο κ. Γιαννάκος.

«Προσπαθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες των νοσοκομείων, επικοινωνώντας με τη ΔΕΗ, με ηλεκτρικούς παρόχους, με προνομιακές μονάδες, ιδιωτικές και δημόσιες να πάνε κάπου οι άνθρωποι στα νοσοκομεία» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

«Έχουμε ράντζα  και αρκετά από τα κρεβάτια καλύπτονται με κοινωνικά περιστατικά» διευκρίνισε στη συνέχεια ο κ. Γιαννάκος για την κατάσταση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.


Αναδημοσίευση από: reader.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: