Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Στα «κάγκελα» οι γιατροί του ΕΣΥ με τον Άδωνι Γεωργιάδη – Απαντούν με νέα Παναττική στάση τη Δευτέρα

Βαθαίνει η διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ των γιατρών του ΕΣΥ και του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη

Όλα ξεκίνησαν όταν οι γιατροί στα δυο νοσοκομεία Παίδων αποφάσισαν την αναστολή των τακτικών χειρουργείων διαμαρτυρόμενοι για τις σοβαρές ελλείψεις αναισθησιολόγων αλλά και νοσηλευτών χειρουργείων.

Αν και οι γιατροί του Παίδων Αγία Σοφία αποφάσισαν να συνεχιστούν τα χειρουργεία οι συνάδερφοι τους  στο «Αγλαΐα Κυριακού» επέμεναν στις κινητοποιήσεις τους πραγματοποιώντας στάσεις εργασίας την προηγούμενη Δευτέρα και χθες Τετάρτη όταν η διοίκηση του νοσοκομείου αποφάσισε ότι το πρόγραμμα των χειρουργείων συνεχίζεται κανονικά.

Μετά από δικαστική διαμάχη και τις νέες απειλές Άδωνι Γεωργιάδη, οι νοσοκομειακοί γιατροί μέσω της ΟΕΝΓΕ εξέδωσαν σήμερα ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων δηλώνουν ότι οι γιατροί δεν τρομοκρατούνται και δεν εκβιάζονται.

Η θέση της ΟΕΝΓΕ

Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι την ώρα που 3.000 παιδιά περιμένουν για να χειρουργηθούν στα δύο μεγαλύτερα Παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας, η κυβέρνηση της ΝΔ αντί να σκύψει πάνω στο πρόβλημα και να δώσει ουσιαστικές λύσεις, αντί να αφουγκραστεί την αγωνία μας για τους κινδύνους που εγκυμονεί για τους μικρούς ασθενείς η εντατικοποίηση εξαιτίας της υποστελέχωσης και οι μετακινήσεις, για να βουλώσουν «τρύπες», Αναισθησιολόγων Ενηλίκων που δεν έχουν την αναγκαία εξειδίκευση στην Παιδιατρική Αναισθησία, μας σέρνει στα δικαστήρια.

Μάλιστα ισχυρίζονται ότι σκόπιμα η κυβέρνηση εξώθησε την υποστελέχωση στα άκρα με αποτέλεσμα σήμερα να έχουν απομείνει μόνο 12 Αναισθησιολόγοι στο «Αγία Σοφία» και 7 στο «Αγλαΐα Κυριακού», ενώ υπάρχουν τραγικές ελλείψεις και λοιπού υγειονομικού προσωπικού πλην Αναισθησιολόγων. Επέτρεψε στην διοίκηση των Παίδων να παρανομεί επί μήνες σε βάρος των συναδέλφων και των μικρών ασθενών με έκνομα «εντέλλεσθε» υπερεφημέρευσης.

Στην ίδια ανακοίνωση αφού εξαπολύουν πυρά εναντίον του υπουργού Υγείας καλούν όλους τους συναδέλφους των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας του λεκανοπεδίου να συμμετέχουν μαζικά στην παναττική στάση εργασίας της ΕΙΝΑΠ 8:00 π.μ. με 1:00 μμ., τη Δευτέρα 3/6 και στη συγκέντρωση στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού στις 11:00 π.μ.

Πάντως ο υπουργός Υγείας προειδοποίησε πως αν γίνει στάση εργασίας των αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», τότε θα αναζητήσει λύσεις στον ιδιωτικό τομέα.


Αναδημοσίευση από: healthreport.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: