Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

ΠΟΕΔΗΝ: Να σταματήσει η «μόδα» αδυνατίσματος με το Ozempic, σε απόγνωση ασθενείς με διαβήτη

Να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι από τους αρμόδιους φορείς ώστε να σταματήσει η «μόδα αδυνατίσματος» με τη λήψη του φημισμένου πλέον αντιδιαβητικού σκευάσματος για την απώλεια βάρους, ζητά επιτακτικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.


Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, σε δήλωσή του, χτυπά το «καμπανάκι», αποκαλύπτοντας ότι επικοινωνούν πάρα πολλοί ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη με την ΠΟΕΔΗΝ για να πουν ότι δυσκολεύονται να βρουν το ενέσιμο αντιδιαβητικό σκεύασμα Ozempic στα φαρμακεία της γειτονιάς.

«Οι πραγματικά ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη ταλαιπωρούνται από φαρμακείο σε φαρμακείο»

«Η ζήτηση είναι μεγαλύτερη από τις ποσότητες που εισάγονται. Η ζήτηση όμως τα δύο, τρία τελευταία χρόνια δεν αυξήθηκε, επειδή έχουμε έξαρση του σακχαρώδη διαβήτη, αλλά επειδή έχουμε πολύ περισσότερα άτομα με συνταγές αντιδιαβητικών σκευασμάτων. Άτομα που επιλέγουν τον εύκολο δρόμο για να αδυνατίσουν. Οι πραγματικά ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη ταλαιπωρούνται από φαρμακείο σε φαρμακείο να βρουν το ενέσιμο σκεύασμα. Εγγράφονται σε λίστα και χάνουν δόσεις. Απευθύνονται στα νοσοκομεία μάταια αφού το συγκεκριμένο σκεύασμα δεν το προμηθεύονται τα νοσοκομεία», επισημαίνει ο Γιαννάκος.


Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τονίζει πως «αυτή η μόδα πρέπει να σταματήσει» και προσθέτει πως «θα πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα τα θεραπευτικά πρωτόκολλα από τους γιατρούς», να γίνονται «αυστηροί έλεγχοι από τον ΕΟΠΥΥ. Ο ΕΟΦ και το ΙΦΕΤ» και «να φροντίσουν για την ομαλοποίηση της προμήθειας των αντιδιαβητικών σκευασμάτων με επαρκείς ποσότητες εισαγωγών».

«Οι πολίτες να αναζητήσουν άλλους τρόπους για να αδυνατίσουν»

«Οι πολίτες να αναζητήσουν άλλους τρόπους για να αδυνατίσουν. Να πάψουν με την εμμονή τους να ταλαιπωρούν τους διαβητικούς ασθενείς», καταλήγει ο κ. Γιαννάκος στη δήλωσή του.


Αναδημοσίευση από: flash.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: