Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

ΠΟΕΔΗΝ για Απόστολο Λύτρα: «Οι γιατροί αποφασίζουν εάν όντως έχει ψυχιατρικά προβλήματα»

Ερωτήματα εκφράζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος αναφορικά με την απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή να αφήσουν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους τον Απόστολο Λύτρα, μετά την ομολογία του ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρεται, μεταξύ άλλων,«Πώς είναι δυνατόν κάποιος που ομολογεί ότι ξυλοκόπησε άγρια τη γυναίκα του να επικαλείται ψυχολογικά προβλήματα και να αφήνεται ελεύθερος;» και εν συνεχεία τονίζεται «έχουν δεν έχουν ψυχιατρική νόσο, παραμένουν κρατούμενοι μέχρι να δικασθούν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

«Πώς είναι δυνατόν κάποιος που ομολογεί ότι ξυλοκόπησε άγρια τη γυναίκα του να επικαλείται ψυχολογικά προβλήματα και να αφήνεται ελεύθερος;

Εμείς που εργαζόμαστε σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας γνωρίζουμε ότι σχεδόν όλοι όσοι διαπράττουν κακουργήματα επικαλούνται ψυχιατρικά προβλήματα.

Οι εισαγγελείς διατάσσουν πραγματογνωμοσύνη σε δημόσιο Ψυχιατρικό νοσοκομείο και οι γιατροί αποφασίζουν εάν όντως έχει ψυχιατρικά προβλήματα. Έχουν δεν έχουν ψυχιατρική νόσο, παραμένουν κρατούμενοι μέχρι να δικασθούν.

Στη δίκη αποφασίζεται η τύχη τους ανάλογα και την πραγματογνωμοσύνη των γιατρών.

Τελευταία είχαμε πολλές τέτοιες περιπτώσεις με άτομα που διέπραξαν κακουργήματα και επικαλέστηκαν ψυχολογικά προβλήματα».

Πειθαρχική δίωξη εναντίον του Απόστολου Λύτρα άσκησε ο πρόεδρος του ΔΣΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πειθαρχική δίωξη για παράβαση ποινικού νόμου σε βάρος του Απόστολου Λύτρα άσκησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΔΣΑ άσκησε αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη σε βάρος του ποινικολόγου, όπως υποχρεούται από τον Κώδικα περί Δικηγόρων, μετά την επίσημη ενημέρωση που είχε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ότι σε βάρος του Απόστολου Λύτρα κινήθηκε ποινική διαδικασία σε βαθμό κακουργήματος για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της επίσης δικηγόρου συζύγου του.

Κατά συνέπεια, η υπόθεση πλέον θα διερευνηθεί απευθείας από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και καθίσταται άνευ αντικειμένου και σταματάει η πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα που είχε παραγγείλει ο κ. Βερβεσός στον Ζήση Κωνσταντίνου (πρόεδρο του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΔΣΑ).


Αναδημοσίευση από: ieidiseis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: