Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Στις 5 και 6 Ιουλίου το Πολιτιστικό Φεστιβάλ για τους εργαζόμενους της πόλης που διοργανώνει το ΕΚΠ από κοινού με το Δήμο Πατρέων στην ΠλαζTο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας από κοινού με τον Δήμο Πατρέων διοργανώνει για πρώτη φορά στις 5 και 6 Ιουλίου 2024 στη Δημοτική Πλαζ, Πολιτιστικό Φεστιβάλ για τους εργαζόμενους. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας οι νέοι, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και συνολικά ο λαός της πόλης της Πάτρας μπορούν να απολαύσουν δύο βραδιές ψυχαγωγίας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, "καλούμε σωματεία και φορείς να στηρίξουν αυτό το εγχείρημα, γιατί για εμάς τους εργαζόμενους, που γεννάμε  όλον αυτόν τον πλούτο που υπάρχει γύρω μας - ιδιαίτερα στη σημερινή  εποχή που βλέπουμε τη ζωή μας να περνά χωρίς να τη ζούμε εξαιτίας της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής- η προσφορά του πολιτισμού είναι εξέχουσας σημασίας αφού μπορεί να αποτελέσει αποτελεσματική διέξοδο στις ανησυχίες και του προβληματισμούς του σύγχρονου ανθρώπου.

Τα καλλιτεχνικά δημιουργήματα και η πρόσβαση στην τέχνη δεν είναι πολυτέλεια για λίγους αλλά ανάγκη για όλους! Μέσα από αυτό το πρίσμα,  πως η επαφή με τους τομείς του πολιτισμού είναι δικαίωμα και όχι εμπόρευμα με  ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια που έχουν ως αποτέλεσμα  την υποχώρηση της ποιότητας των δημιουργημάτων  και ταυτόχρονα την ανάδειξη ταξικών φραγμών, προχωράμε στη  διοργάνωση αυτού του φεστιβάλ. Ένα Φεστιβάλ όπου δίνεται το βήμα σε ανθρώπους του μεροκάματου να εκφραστούν καλλιτεχνικά και να καταστήσουν το δημιούργημά τους κτήμα όλων των εργαζομένων. Για να αναδειχθεί η σπουδαιότητα της προσπάθειας να παράγουν πολιτισμό εργαζόμενοι για εργαζόμενους!".


Το πρόγραμμα έχει αναλυτικά ως εξής:

Την Παρασκευή 5/7 και ώρα 21:30 - ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΤΕΚΙΟΥ ΝΕΩΝ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, «Ο ΑΝΤΡΕΙΩΜΕΝΟΣ» των HOLWORTHY HALL και ROBERT MIDDLEMASS σε μετάφραση και σκηνοθεσία ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΚΡΥΔΑΚΗ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΡΛΑ.


Το Σάββατο 6/7 και ώρα 21:30 Λαϊκό Γλέντι με τον αγαπητό ερμηνευτή λαϊκών κομματιών και τραγουδοποιό Βαγγέλη Κορακάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: