Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Κληρώνει και για τους Υποδιοικητές ΥΠΕ: Συνεχίζονται οι συνεντεύξεις – Πότε θα διοριστούν

Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι προσωπικές συνεντεύξεις για τους υποψήφιους Υποδιοικητές ΥΠΕ. Ήδη τους έχουν αποσταλεί τα ενημερωτικά e-mail για να βρίσκονται στα γραφεία του ΑΣΕΠ από τις 9 το πρωί, όπου και θα συναντήσουν την αρμόδια επιτροπή που έχει συσταθεί με βάση τον νόμο Κεραμέως.

Στη διάρκεια της προσωπικής συνέντευξης οι υποψήφιοι Υποδιοικητές ανά ΥΠΕ θα κληθούν να απαντήσουν στις ερωτήσεις, που θα τους θέσει η αρμόδια επιτροπή την οποία συμμετέχουν οι:

η Γενική Γραμματέας Συντονισμού στην Προεδρία της Κυβέρνησης Εύη Δραμαλιώτη,

ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών Δημήτρης Κιρμικίρογλου,

η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Λίλιαν Βιλδιρίδη και εκπρόσωποι από το ΑΣΕΠ και το Νομικό Συμβουλίου του Κράτους.

Υποδιοικητές ΥΠΕ: Συνεχίζονται οι συνεντεύξεις

Όπως προβλέπει ο νόμος Κεραμέως, σκοπός της συνέντευξης είναι η αρμόδια επιτροπή επιλογής να διαμορφώσει γνώμη για την προσωπικότητα και την καταλληλότητα του υποψηφίου Υποδιοικητή για την άσκηση των καθηκόντων της προκηρυσσόμενης θέσης.

Η διάρκεια της προσωπικής συνέντευξης κυμαίνεται από 20 έως 40 λεπτά και οι υποψήφιοι θα κληθούν να απαντήσουν και αυτοί όπως και οι υποψήφιοι Διοικητές ΥΠΕ σε μια σειρά ερωτήσεων που αφορούν τόσο τη διοίκηση όσο και τη διαχείριση θεμάτων που αφορούν το πεδίο της υγείας.

Οι ερωτήσεις που αναμένεται να γίνουν από τα μέλη της επιτροπής στους υποψήφιους θα είναι εστιασμένες σε θέματα επικαιρότητας, όπως στις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού, στην επιχειρησιακή στρατηγική, αλλά και στα οικονομικά των νοσοκομείων.

Να σημειωθεί εδώ ότι η συνέντευξη μοριοδοτείται κατ’ ανώτατο όριο με οκτακόσια (800) μόρια.

Μετά την προσωπική συνέντευξη η επιτροπή αναμένεται την επόμενη εβδομάδα το ΑΣΕΠ να δημοσιοποιήσει τους τελικούς πίνακες που θα αποσταλούν στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη .

Ο υπουργός θα κληθεί να επιλέξει τα δυο πρόσωπα (2 ανά Υγειονομική Περιφέρεια) που θα αναλάβουν καθήκοντα Υποδιοικητή στις ΥΠΕ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι 7 νέοι Διοικητές ΥΠΕ αναμένεται να διοριστούν περί τα τέλη Ιουλίου. Αμέσως μετά εντός του Αυγούστου θα ακολουθήσει και ο διορισμός των 14 Υποδιοικητών ΥΠΕ.


Αναδημοσίευση από: healthreport.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: