Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Διοικητές ΥΠΕ: Πώς θα γίνει η προσωπική συνέντευξη – Όλες οι λεπτομέρειες

Μετά τη δημοσίευση της τελικής επτάδας από το ΑΣΕΠ για τους υποψήφιους Διοικητές ΥΠΕ η επόμενη φάση που θα ακολουθήσει είναι η προσωπική συνέντευξη

Οι υποψήφιοι Διοικητές ΥΠΕ και Υποδιοικητές που έχουν περάσει τη διαδικασία του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ αναμένουν το πολυπόθητο sms που θα τους αποσταλεί πέντε (5) εργάσιμες ημέρες πριν από την ημέρα της συνέντευξης.

Προσωπική συνέντευξη: Πώς θα γίνει

Στην προσωπική συνέντευξη οι 7 πρώτοι υποψήφιοι διοικητές και οι 14 πρώτοι υποψήφιοι υποδιοικητές ανά ΥΠΕ θα κληθούν να απαντήσουν στις ερωτήσεις που θα τους θέσει η αρμόδια επιτροπή την οποία συμμετέχουν οι:

η Γενική Γραμματέας Συντονισμού στην Προεδρία της Κυβέρνησης Εύη Δραμαλιώτη,

ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών Δημήτρης Κιρμικίρογλου,

η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Λίλιαν Βιλδιρίδη και εκπρόσωποι από το ΑΣΕΠ και το Νομικό Συμβουλίου του Κράτους.Όπως προβλέπει ο νόμος σκοπός της συνέντευξης είναι η αρμόδια επιτροπή επιλογής να διαμορφώσει γνώμη για την προσωπικότητα και την καταλληλότητα του υποψηφίου για την άσκηση των καθηκόντων της προκηρυσσόμενης θέσης.

Η διάρκεια της προσωπικής συνέντευξης αναμένεται να είναι από 20 έως 40 λεπτά και οι υποψήφιοι θα κληθούν να απαντήσουν σε μια σειρά ερωτήσεων που αφορούν τόσο τη διοίκηση όσο και τη διαχείριση θεμάτων που αφορούν το πεδίο της υγείας.

Η συνέντευξη μοριοδοτείται κατ’ ανώτατο όριο με οκτακόσια (800) μόρια.

Βάση με τα όσα προβλέπει ο νόμος η προσωπικότητα μοριοδοτείται κατ’ ανώτατο όριο με διακόσια πενήντα (250) μόρια και η καταλληλότητα για τα καθήκοντα της θέσης με πεντακόσια πενήντα (550) μόρια. Η κατοχή διδακτορικού τίτλου συνεκτιμάται κατά τη συνέντευξη ανάλογα με τη συνάφειά της, στο σκέλος της καταλληλότητας για τη θέση.

Η συνέντευξη είναι δυνατόν να μαγνητοφωνείται και το απομαγνητοφωνημένο της κείμενο να επισυνάπτεται στο οικείο πρακτικό.

Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν μαγνητοφωνηθεί η συνέντευξη, το περιεχόμενο της συνέντευξης με τα κρίσιμα και ουσιαστικά σημεία της αναφέρεται συνοπτικά στο πρακτικό του Συμβουλίου, το οποίο είναι στη διάθεση όλων των υποψηφίων.

Η μοριοδότηση για τον εκάστοτε υποψήφιο αιτιολογείται συνοπτικά από κάθε μέλος ως προς κάθε ένα (1) από τα δύο (2) σκέλη της συνέντευξης. Είναι δυνατόν, εάν η βαθμολογία δύο (2) ή περισσοτέρων μελών της αρμόδιας επιτροπής επιλογής για την προσωπικότητα ή και την καταλληλότητα ταυτίζεται, τα εν λόγω μέλη να συντάξουν κοινή αιτιολογία.

Η δυνατότητα αυτή υπάρχει και εάν η διαφορά μεταξύ της βαθμολογίας δύο ή περισσοτέρων μελών δεν υπερβαίνει το δέκα τοις εκατό (10%), υπολογιζόμενου επί της χαμηλότερης από τις εν λόγω βαθμολογίες. Με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος δύναται να προβλέπεται η συμπλήρωση ερωτηματολογίου προς τον σκοπό υποβοήθησης της κρίσης της αρμόδιας επιτροπής επιλογής ως προς την προσωπικότητα των υποψηφίων.

Η επόμενη φάση

Μετά την προσωπική συνέντευξη η επιτροπή θα αναδείξει την τελική τριάδα η οποία θα σταλεί στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για να επιλέξει το πρόσωπο που θα αναλάβει καθήκοντα Διοικητή ΥΠΕ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι νέοι Διοικητές ΥΠΕ και Υποδιοικητές (2 ανά Υγειονομική Περιφέρεια) αναμένεται να διοριστούν περί τα τέλη Ιουλίου.


Αναδημοσίευση από: healthreport.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: