Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Μιχάλης Γιαννάκος: Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Υπουργείο Υγείας

 Τα γραφεία της ΠΟΕΔΗΝ είναι απέναντι από το Υπουργείο Υγείας.

Είδαμε πολλούς Πρωθυπουργούς κατά καιρούς να περνάνε το κατώφλι του Υπουργείου Υγείας και παρά τις εξαγγελίες την επόμενη ημέρα
να μην γίνεται απολύτως τίποτα.
Εάν θέλει ο κος Μητσοτάκης το ΕΣΥ να ξεφύγει από τη μιζέρια θα πρέπει να δώσει στο κο Γεωργιάδη εως το τέλος της κυβερνητικής τους θητείας επί πλέον δημόσιες δαπάνες υγείας 2% του ΑΕΠ, 20.000 επί πλέον υγειονομικούς, μονιμοποίηση των συμβασιούχων και κίνητρα για να ανακοπεί το κύμα μαζικής φυγής των υγειονομικών από το ΕΣΥ προς το εξωτερικό και τον ιδιωτικό τομέα.
Με τις σημερινές δημόσιες δαπάνες υγείας(5,5% του ΑΕΠ)
οι πολίτες θα βάζουν όλο και πιό βαθιά το χέρι στη τσέπη για να αγοράζουν υπηρεσίες υγείας και θα λαμβάνονται μέτρα περαιτέρω ιδιοτικοποίησης του ΕΣΥ, ΕΚΑΒ (απογευματινά χειρουργεία, κατάργηση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών ΕΣΥ, ιδιοτικοποίηση δευτερογενών διακομιδών κ.λ.π.)
Εάν δεν αυξηθούν τα νοσοκομειακά κρεβάτια από 3,5 κλίνες ανά 1.000 κατοίκους που έχουμε ανεπτυγμένα σήμερα, στις 5,3 κλίνες ανά 1.000 κατοίκους που είναι ο μέσος όρος στις χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης, εάν συνεχίσουν πολλά νοσοκομεία της περιφέρειας να λειτουργούν ως κέντρα διακομιδών λόγω σοβαρών ελλείψεων προσωπικού, δεν πρόκειται να εξαλειφθούν τα ράντζα από τα νοσοκομεία ή να εξαλειφθεί το καμουφλάζ με τη νοσηλεία παθολογικών περιστατικών σε χειρουργικές κλινικές με μεγάλο κίνδυνο διασποράς λοιμώξεων.
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μειωθούν οι πολύωρες αναμονές στα επείγοντα των εφημερεύοντων νοσοκομείων με τέτοια ανύπαρκτη πρωτοβάθμια περίθαλψη λόγω ελλείψεων προσωπικού και την αποτυχία του θεσμού του προσωπικού γιατρού. Οι ιδιώτες γιατροί σαμποτάρουν το θεσμό με μόνο 1.200 να έχουν δηλώσει συμμετοχή.
Δεν υπάρχει περίπτωση να στελεχωθούν τα νοσοκομεία με προσωπικό , όταν οι προσλήψεις γίνονται με το σταγονόμετρο, το ΑΣΕΠ καθυστερεί πέντε χρόνια να ολοκληρώσει τις προκηρύξεις και τελικά όταν ολοκληρώνονται οι διαγωνισμοίνα έχουμε την ανακύκλωση του ιδίου υπηρετούντος προσωπικού. Μόνιμοι για να αλλάξουν νοσοκομείο και συμβασιούχοι για να μονιμοποιθούν συμμετέχουν στις προκηρύξεις, προσλαμβάνονται και είμαστε μία η άλλη.
Μονιμοποίηση λοιπόν σπ ευθείας όλων των συμβασιούχων.
Δεν υπάρχει περίπτωση να ανακοπεί το κύμα μαζικών αποχωρήσεων υγειονομικών από το ΕΣΥ με τους εξευτελιστικούς μισθούς που λαμβάνουμε, με την έλλειψη κινήτρων, την εργασιακή εξάντληση, την ανασφάλεια των συμβασιούχων.
ΚΙΝΗΤΡΑ, ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ, ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ.
Έτσι μπορεί να αντιστραφεί το κύμα φυγής υγειονομικών προς τον ιδιωτικό τομέα και κυρίως προς το εξωτερικό.
ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ COVID-19 ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ.
Ενταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα των υγειονομικών με το θετικό πόρισμα της επιτροπής που η ίδια η κυβέρνηση σύστησε να είναι κλεισμένο τρία χρόνια στα συρτάρια του Υπουργείου Εργασίας.
ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ όπου κλήθηκαν να βάλουν πλάτη στη πανδημία με επιβράβευση τη μονιμοποίηση τους. Αντιθέτως βρίσκονται σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων. Μάλιστα πολλοί ΣΟΧ στις υπηρεσίες καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση, απολύονται επειδή ολοκληρώνονται οι διαγωνισμοί για την είσοδο εργολάβων. Ερχονται εργολάβοι που στοιχίζουν διπλά στο δημόσιο και προσφέρουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: