Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 11ης ΜΑΗ 2011.

OMIΛΙΑ  ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΣΤΑ  Στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ και Ν.Τ ΑΔΕΔΥ.
             Συναδέλφισες και Συνάδελφοι
        Συμπληρώθηκε ήδη ο Πρώτος  Μνημονιακός χρόνος και οι επιπτώσεις ορατές και σοβαρές στην Ελληνική Κοινωνία, σ΄ όλους τους Εργαζόμενους και ειδικά στους Δημοσίους Υπαλλήλους πού πρώτοι και πάνω απ΄ όλους πλήρωσαν τα μέτρα της Τροϊκας, του ΔΝΤ και  κατ΄ επέκταση της Κυβέρνησης.
         Συμπληρώθηκε ένας χρόνος Μνημονίου και τα μέτρα πού πάρθηκαν και πού παρουσιάστηκαν ως μονόδρομος, για την έξοδο από την κρίση,  κρίση για την οποία δεν ευθύνονται οι Εργαζόμενοι,  εκτός από κοινωνικά άδικα αποδείχθηκαν και αναποτελεσματικά.
     -  Η Κοινωνία οδηγείται στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
     -  Η ύφεση μεγαλώνει.
     -  Η ανεργία παίρνει  πρωτόγνωρες διαστάσεις,
         σκαρφαλώνει επικίνδυνα προς το 20% και  έπεται
         δυστυχώς συνέχεια με σοβαρότερες επιπτώσεις
         ιδιαίτερα στους Νέους.
     -  Το εισόδημά μας μειώθηκε κατά 25%, μέσα από την
         περικοπή του 13ου και 14ου  Μισθού, των επιδομάτων και
         τα πρόσθετα φορολογικά μέτρα.
     -  Τα Ασφαλιστικά και Συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα,
         ουσιαστικά καταργούνται. Μειώθηκαν οι Συντάξεις και
         διαλύονται τα Επικουρικά Ταμεία.
     -  Οι Απολύσεις εκτάκτων συνεχίζονται.
     -  Το πάγωμα των προσλήψεων συνεχίζεται, με επιπτώσεις
         στην ΑΝΕΡΓΙΑ, στην ΑΣΦΑΛΙΣΗ και βέβαια στην
         λειτουργία των υπηρεσιών πού  δυστυχώς καθίσταται
         δυσχερής και αναποτελεσματική.
     -  Τα ΒΑΕ σε αναθεώρηση  και αμφισβήτηση για πάρα
         πολλούς και ή απαραίτητη, ή υποχρεωτική  ένταξη των
         Νοσηλευτών ΜΕΤΕΩΡΗ, των  Νοσοκομειακών   που 
         εκτός των  άλλων παραμένουν και απλήρωτοι για τις
         Αργίες – Νύκτες Υπερωρίες τους επί 6 ολόκληρους μήνες.
          Στα πλαίσια αυτών των πολιτικών, οι Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Δημόσια αγαθά και οι ίδιοι οι Εργαζόμενοι στο Δημόσιο αντιμετωπίζουν μια συνεχή, αδιάκοπη και γενικευμένη επίθεση.
          Τα ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ μέτρα δεν έχουν τελειωμό. Νέα ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ και ΒΑΡΒΑΡΑ  μέτρα προωθούνται, εν΄ όψει των 76 δις Ευρώ, πού  προωθούνται για να καλύψουν τις μαύρες τρύπες των ελλειμμάτων και του χρέους.
          Οι Δημόσιες Υπηρεσίες και οι Εργαζόμενοι στο Δημόσιο και πάλι στο στόχαστρο. ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ και ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ υπηρεσίες, οργανικές  μονάδες και θέσεις εργασίας.
          Νέες περικοπές εισοδημάτων, κοινωνικών δαπανών και νέα πρόσθετα φορολογικά βάρη. Το ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ  έρχεται για περικοπές και όχι για παροχές, για ενίσχυση του λεηλατημένου εισοδήματος  μας.
          Η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο τον περιορισμό του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο, μέχρι το 2013, κατά 6 δις Ευρώ περίπου, αδιαφορώντας για τα προβλήματα των Εργαζόμενων, τη διάλυση των Δημόσιων Υπηρεσιών και των Δημόσιων Κοινωνικών Αγαθών και τις επιπτώσεις στον Πολίτη.     
           Η κατάθεση της ρύθμισης για την αύξηση του ωραρίου στο Δημόσιο από 37,5 στις 40 ώρες, εκτός από τις νέες δυσμενείς επιπτώσεις στο εργασιακό, οικογενειακό, κοινωνικό περιβάλλον των εργαζομένων στο Δημόσιο και των οικογενειών τους, διευρύνει με νέους, ακραίους τρόπους, την κυβερνητική επίθεση στα πλαίσια του «ενδιάμεσου σχεδίου δημοσιονομικής προσαρμογής 2012-2015» για την ανατροπή όσων κατακτήσεων και δικαιωμάτων έχουν απομείνει.
          Οι επιπτώσεις της νομοθετικής ρύθμισης της Κυβέρνησης είναι ιδιαίτερα δυσμενείς για το ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ προσωπικό των Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών των Ο.Τ.Α.  όπου καταργεί το Π.Δ. 588/88 και αυξάνει τις ώρες απασχόλησης από 30 σε 40 και που εκτός των άλλων δεν λαμβάνει υπόψη της και τις ανάγκες της βρεφικής και παιδικής ηλικίας και τον παιδαγωγικό προσανατολισμό που οφείλουν να έχουν οι Σταθμοί. Οδηγεί  στην κατάργηση του   Κοινωνικού και Παιδαγωγικού τους χαρακτήρα.
            Αντίστοιχα είναι ακραίες οι επιπτώσεις και σε άλλους τομείς όπως τα νοσοκομεία (νοσηλευτικό προσωπικό, τεχνολόγοι ιατρικών εργαστηρίων κ.α.), σε άλλους τομείς της Αυτοδιοίκησης αλλά και των υπόλοιπων Δημοσίων Υπηρεσιών και Ν.Π.Δ.Δ. που είχανε ειδικά ωράρια ως αντιστάθμισμα του γεγονότος ότι δεν είναι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο στα ΒΑΕ, με αποτέλεσμα να είναι πολύ περισσότερες οι ώρες αύξησης του ωραρίου.
         Αποτελεί κοινή εκτίμηση ότι ο συντονισμός και η ανάπτυξη των συνδικαλιστικών αγώνων ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, στην πολιτική της διάλυσης του Δημοσίου και Κοινωνικού Κράτους, καθώς και σε πολιτικές που οδηγούν σε ολοκαύτωμα των εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων είναι απολύτως αναγκαίος.
         Αυτή η ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ και ΒΑΡΒΑΡΗ πολιτική, πού οδηγεί τους Εργαζόμενους και την Κοινωνία σε ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, προς όφελος των δανειστών και των τραπεζιτών, μας γυρίζει  χρόνια πίσω, στον προηγούμενο αιώνα.
                                   ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ στους ΠΟΛΛΟΥΣ, Η ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.
     Η εργατική δύναμη έχει αποδείξει πολλές φορές ότι μέσω της αντίδρασής της, και της  αντίστασή της μπορεί να τρομάζει και τους πιο άφοβους.
      Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ και η ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ είναι στους ΑΓΩΝΕΣ
                       Στους   ΑΓΩΝΕΣ που ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

                                                 ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: