Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

12 MAH: Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτικού.

           Το Δ.Σ του Σωματείου μας με αφορμή την 12 Μάη, την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, απευθύνει ΘΕΡΜΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ σ΄ όλο το Νοσηλευτικό Προσωπικό του Νοσοκομείου μας.
           Η 12 ΜΑΗ είναι ή ημέρα του ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, του ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ της ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑΣ, όλου του Νοσηλευτικού Κλάδου.
           Ο φετινός εορτασμός της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ αυτής ΗΜΕΡΑΣ βρίσκει τον Νοσηλευτικό Κλάδο σε ακόμη πιο δυσμενή θέση:
- Nα εργάζονται κάτω από τις πιο ΑΝΤΙΞΟΕΣ συνθήκες, χωρίς να είναι ενταγμένοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, μια ένταξη πού παραμένει ΜΕΤΕΩΡΗ εν΄ όψει και της επικείμενης αναθεώρησης της σχετικής λίστας.
- Να εργάζονται κάτω από την πίεση των μεγάλων ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Ελλείψεις πού δεν φαίνεται προοπτική κάλυψής του μετά και την πρόσφατη ένταξη και του συγκεκριμένου κλάδο στο καθεστώς της μιας πρόσληψης ανά 5 αποχωρήσεις.
- Να καταπατούνται οι Εργασιακές τους σχέσεις, να μην τηρούνται οι κείμενες διατάξεις σε ότι αφορά τα ωράρια εργασίας, τα ΡΕΠΟ, την ξεκούραση κλπ άλλες κατακτήσεις.
- Με μειωμένους τους ήδη απαράδεκτα χαμηλούς μισθούς μας. Με καθηλωμένο σε χαμηλά επίπεδα το ωρομίσθιο των Αργιών – Νυκτερινών και Υπερωριών, χωρίς την καταβολή των 176 Ευρώ και με ένα μισθολόγιο πού δεν αναγνωρίζει την ιδιαιτερότητα του κλάδου.
- Με ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ από τον Νοέμβρη του 2010, τις Αργίες – Νύκτες και Υπερωρίες που υποχρεωτικά τους επιβάλλονται να τις κάνουν.
- Χωρίς καμία ιδιαιτερότητα σε ότι αφορά τα ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ και ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ τους ζητήματα.
          Σε ότι αφορά το ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ του Νοσοκομείου μας, η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ, τους βρίσκει να βιώνουν όλα τα προαναφερόμενα, κοινά για όλους προβλήματα, αλλά και τις ιδιαιτερότητες του χώρου μας.
Μετά την επιτυχή για τον χώρο μας, επιστροφή όλου του Προσωπικού μας από το ΠΠΝΡΙΟΥ, όπου παρέμειναν δυστυχώς επί 992 συνολικά ημέρες, τα προβλήματα μας συνεχίζονται:
  • Οι Συναδελφοί μας στο 409 συνεχίζουν να εργάζονται κάτω από άσχημες συνθήκες, στοιβαγμένοι σε χώρους όπως αυτοί διαμορφώθηκαν τον Ιούνιο του 2008, με τον πρόχειρο τότε σχεδιασμό λόγω του σεισμού πού έπληξε το κεντρικό μας κτίριο. Το ίδιο ακριβώς και οι Συνάδελφοι εργαζόμενοι στο Ταχύρυθμο.
  • Οι Συνάδελφοί μας στη ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ στενάζουν κάτω από την πίεση της δουλειάς, των λίγων χώρων, των μικρών δυνατοτήτων και των αυξημένων αναγκών και υποχρεώσεων.
  • Ολος ο Νοσηλευτικός μας κλάδος ζει και Εργάζεται με το καθημερινό άγχος της έλλειψης υλικών κλπ άλλων υπηρεσιακών αναγκών.
  • Ολο το Νοσηλευτικό Προσωπικό ζει με το μεγάλος άγχος των πάρα πολλών Συνταξιοδοτήσεων. Συνταξιοδοτήσεις πού λόγω και της ιδιαιτερότητάς του χώρου μας, όπως και τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος, αναμένονται να είναι πάρα πολλές. Συνταξιοδοτήσεις που δυσκολεύουν περαιτέρω την λειτουργία τους σ΄ όλα τα τμήματα.
          Η φετινή ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ, βρίσκει τον Νοσηλευτικό κλάδο του Νοσοκομείου μας να βιώνει, εκτός από τα προαναφερόμενα και την αβεβαιότητα του αύριο. Μια αβεβαιότητα πού απορρέει από τις:
- Νέες ΕΝΙΑΙΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ πού φαίνονται να έρχονται για όλα τα Νοσοκομεία, συνεπώς και τα Νοσοκομεία της περιοχής μας, πού μπορεί να πάνε όλα υπό μία Διοίκηση και ειδικά το Νοσοκομείο μας πού φαίνεται να γεύεται πρώτο αυτά τα δεδομένα, μετά την παραίτηση του μέχρι τώρα Διοικητή του.
- ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ και ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ Νοσοκομείων, Κλινικών, ακόμη και Υπηρεσιών, με μετακινήσεις προσωπικού πού κάτω από ενιαία Διοίκηση και μάλιστα ως κρατικοί Υπάλληλοι θα καλούνται να καλύψουν τα όποια κενά προγραμμάτων θα παρουσιάζονται.
                     ΖΗΤΗΜΑΤΑ πού μας ανάγκασαν
Να βιαστούμε, να πιέσουμε για την άμεση επιστροφή μας από το ΠΠΝΡΙΟΥ, πού μας αναγκάζουν να λειτουργήσουμε όσο το δυνατόν με μεγαλύτερες και περισσότερες δυνατότητες, έτσι ώστε να μην αφήσουμε περιθώρια μετακινήσεων κλπ άλλων παρεμβάσεων στο Νοσοκομείο μας και στο Προσωπικό μας
                        ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ
δεν μας επιτρέπουν να τιμάμε την Παγκόσμια αυτή ημέρα, με γιορτές και με λουλούδια.
Αλλά με αγώνες και διεκδικήσεις
- Αγώνες για την διατήρηση και την επαναφορά του
  Νοσοκομείου μας στην πρότερη του σεισμού κατάσταση και
  ει δυνατόν και την παραπέρα  ανάπτυξή του.
- Αγώνες για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των
  Υπηρεσιών μας.
- Διεκδίκηση για καλύτερες και ανθρώπινες συνθήκες
  δουλειάς, για καλύτερους μισθούς για Ανθυγιεινό, για
  Προσλήψεις κλπ άλλα αιτήματα.
                                  ΑΠΑΙTΩNTAΣ
        ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ των ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ,
στις ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ τους και την καθημερινή τους ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: