Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

                                                           Αριθμ. Πρωτ:….…......88.
                                                                    Πάτρα……….........2.5.11.

ΠΡΟΣ: Διοίκηση Νοσοκομείου ΑΓ ΑΝΔΡΕΑ.

          Τα προβλήματα πού αντιμετωπίζουν οι Συνάδελφοι ΟΔΗΓΟΙ, όπως αυτά κατατέθηκαν στη σχετική συγκέντρωση – συνάντηση πού είχαμε μαζί τους την 28/4/11, είναι πάρα πολλά και μάλιστα ιδιαιτέρως σοβαρά και χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης.
          To μεγαλύτερο και το πιο σοβαρό είναι ή ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ λειτουργία τους στα ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ, όπου παρανόμως χωρίς πρόγραμμα και πολλές φορές κατόπιν πιέσεων, τόσο από γιατρούς όσο και συνοδούς, οποιαδήποτε στιγμή μεταφέρουν περιστατικά (τακτικά και έκτακτα) χωρίς να πληρούνται οι ανάλογες προϋποθέσεις.
Για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, που εγκυμονεί κινδύνους, επιβάλλεται η επανακοινοποίηση προς όλους τούς εμπλεκόμενους, της απόφασης πού υπάρχει, βάσει της οποίας:
    • Δεν μεταφέρουν περιστατικά για ειδικές εξετάσεις Απόγευμα – Νύκτες, Σάββατα, Κυριακές και Αργίες. Τις ημέρες αυτές όποιο περιστατικό έκτακτο υπάρχει καλείται το ΕΚΑΒ, το δε τακτικό γνωστοποιείται στο τμήμα των οδηγών για να μπει στη λίστα, των πρωϊνών καθημερινών ΔΕΥΤ-ΠΑΡΑΣ τέτοιων εργασιών, για τις οποίες επιβάλλεται και πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα πού θα καταρτίζεται από την προηγούμενη ημέρα.
    • Θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα και ακαριαία όλα τα περιστατικά πού μεταφέρονται στο 409 για καρδιολογική εκτίμηση αλλά και εκείνα από το 409 προς νέα πτέρυγα για παθολογική εκτίμηση, δεδομένου ότι γι΄ αυτές τις εκτιμήσεις υπάρχουν στα αντίστοιχα κτίρια, οι σχετικοί εφημερεύοντες ιατροί.
    • Θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα οι μεταφορές Ασθενών ακόμη και για Ακτινογραφίες, από το ΤΑΧΥΡΥΘΜΟ και το 409, μεταφορές πού ταλαιπωρούν τούς Ασθενείς και δυσχεραίνουν την λειτουργία του τμήματος των ΟΔΗΓΩΝ, ειδικά τα απογ-Νύκτες και Αργίες πού εργάζεται ένας.
    • Οι εργασίες που καλούνται να διεκπεραιώσουν οι 10 εναπομείναντες μόνιμοι οδηγοί, είναι πάρα πολλές, γι΄ αυτό το λόγο θα πρέπει, για τις προαναφερόμενες εργασίες, την μεταφορά ασθενών, να δούμε την πρόσληψη Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, δεδομένου ότι οι οδηγοί δεν νομιμοποιούνται για τις διακομιδές Ασθενών, ειδάλλως να σταματήσουν αυτού του είδους οι παράνομες αρμοδιότητές μας.
    • Επίσης εργασίες μεταφοράς φακέλλων κλπ εγγράφων, όπως είναι τα παραπεμπτικά νοσηλείας προς το ΙΚΑ κλπ, θα πρέπει να διεκπεραιώνονται από το αυτοκίνητο των κλητήρων και να μην απασχολούνται οι οδηγοί μας, πού έχουν άλλα και μάλιστα πάρα πολλά αντικείμενα εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: