Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ 5ης/5.5.2011 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ του Δ.Σ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ.

         Την ΠΕΜΠΤΗ 5/5/2011, συνεδρίασε το Δ.Σ του Σωματείου μας, με τα παρακάτω θέματα:
Ι. Η ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΜΑΣ.
ΙΙ. 24Ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 11/5/11.
ΙΙΙ. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ.
ΙV. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.
      (Εφημερίες– Ελλείψεις – Μετακινήσεις - Αποσπάσεις)
         Σ΄ αυτήν την Συνεδρίαση, από την οποία απουσίαζαν οι: Χατζηλάμπρου και Αγγελακοπούλου (Ασθενής), ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, εισηγούμενος τα προαναφερόμενα θέματα ανέφερε τα εξής:
Ι. Οσον αφορά το Ι ΘΕΜΑ: Αφού υπενθύμισε τις μέχρι τώρα παρεμβάσεις γι΄ αυτήν την πολυκαθυστερημένη μη καταβολή των οφειλόμενων Αργιών και Νυκτερινών, τις κινητοποιήσεις πού κάναμε γι΄ αυτό το σκοπό με την ελάχιστη συμμετοχή των Συναδέλφων μας, τις δεσμεύσεις πού παίρναμε κάθε φορά και το ξαφνικό κλείσιμο του συστήματος από την ενιαία αρχή πληρωμών, ζήτησε την εξουσιοδότηση του Δ.Σ, προκειμένου, αφού δούμε την εξέλιξη της Κινητοποίησης των Σωματείων της Αθήνας, την Παρασκευή 6/5/11, να έλθει σε επαφή με τα υπόλοιπα Σωματεία του Νομού μας, για την συνδιοργάνωση σχετικών Απεργιακών Κινητοποιήσεων, μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
ΙΙ. Οσον αφορά το ΙΙ ΘΕΜΑ: Αφού αναφέρθηκε κατ΄ αρχήν στις μέχρι τώρα επιπτώσεις της Οικονομικής κρίσεις στον κλάδο μας, γενικά στους Δημοσίους Υπαλλήλους, τόσο στους μισθούς μας, όσο και στα Ασφαλιστικά και Συνταξιοδοτικά μας ζητήματα, αλλά και τις Εργασιακές μας σχέσεις, συνέχισε την αναφορά του στα νέα μέτρα πού έρχονται όπως είναι ή θέσπιση του νέου μισθολογίου, πού έρχεται για να αφαιρέσει και όχι να προσθέσει στους μισθούς μας, την αύξηση των ωρών εργασίας, τις συγχωνεύσεις κλπ άλλα μέτρα, πρότεινε την Συμμετοχή μας τόσο στην ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ την 11η Μάη, όσο και στην σχετική Απεργιακή Συγκέντρωση, που διοργανώνουν την ημέρα της Απεργίας το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ και το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ στις 10:00 το Πρωϊ στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, μπροστά από το Εργατικό Κέντρο.
ΙΙΙ. Οσον αφορά το ΙΙΙ ΘΕΜΑ: Αφού Ενημέρωσε το Δ,Σ για την μία ημέρα ΑΔΕΙΑ, που ζήτησε και πήρε από τον Διοικητή για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ, πού είναι ή 12η Μάη, πρότεινε την παραχώρηση σχετικής ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ από τους Νοσηλευτές του Δ.Σ του Σωματείου μας , μια συνέντευξη πού θα αναφέρεται στα προβλήματα του Συγκεκριμένου κλάδου, προβλήματα πού δεν μας αφήνουν περιθώρια για γιορτές και πανηγύρια και θα προτάσσει το πρόβλημα της μη πληρωμής από τον περασμένο Νοέμβρη των Αργιών – Νυκτερινών και Υπερωριών του συγκεκριμένου κλάδου και κατ επέκταση όλων των Εργαζόμενων στο χώρο των Νοσοκομείων.
IV. Oσον αφορά το IV ΘΕΜΑ: Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας αναφέρθηκε λεπτομερώς σε όλα εκείνα που αφορούσαν το νέο εφημεριακό καθεστώς του Νοσοκομείου. Επίσης αναφέρθηκε στα ζητήματα, τα προβλήματα πού αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο με την επαναφορά του, στις δικές του κτιριακές εγκαταστάσεις και τις ελάχιστες δυνατότητες πού έχει, καθώς επίσης και για τις παρεμβάσεις πού κάθε φορά γίνονται για την μετακίνηση προσωπικού μας στο ΠΠΝΡΙΟΥ, παρεμβάσεις πού έχουμε αντιμετωπίσει επιτυχώς μέχρι σήμερα.
Αναφέρθηκε επίσης στα πιθανά σενάρια πού μπορούν να παίξουν σε ότι αφορά τις ενιαίες Διοικήσεις, τις συγχωνεύσεις Νοσοκομείων, κλινικών και υπηρεσιών πού έρχονται και τις επιπτώσεις πού αυτά θα έχουν στο Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, ειδικά τώρα πού κτιριακά και λειτουργικά είναι αδύναμο, ειδικά τώρα πού είναι ακέφαλο από Διοίκηση, Δνσεις και Προϊσταμένους και με μια λειτουργία εντελώς ανοργάνωτη, όπου την πληρώνουν οι φιλότιμοι, πού σε ορισμένα τμήματα και υπηρεσίες αυτοί αποτελούν την μειοψηφία των όσων εργάζονται. Ζητήματα πού θα πρέπει να μας προβληματίσουν ΑΜΕΣΑ και μάλιστα ΟΛΟΥΣ, ζητήματα για τα οποία άρδην θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε την στάση μας.
Για όλα αυτά τα προαναφερθέντα ζητήματα, μετά και από σχετικές τοποθετήσεις όλων των μελών του Δ.Σ και βεβαίως σχετική διαλογική συζήτηση και έντονους προβληματισμούς όλων
      
                         Α ΠΟ Φ Α Σ Ι Σ Α Μ Ε
  • Το ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ για όλα τα προαναφερθέντα ζητήματα την ΤΡΙΤΗ 10/5/2011, στις 08:30 πμ
  • Την ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ μας κατ΄ αρχήν στην ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 11ης ΜΑΗ, πού έχουν προκηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, καθώς επίσης και στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ πού διοργανώνουν από κοινού Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ και ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ, την ημέρα της ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 10:00 το Πρωϊ έξω από το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ την 12η ΜΑΗ για τα προβλήματα του Νοσηλευτικού Κλάδου.
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ την εβδομάδα μετά την 16η του μηνός για τα προβλήματα του Νοσοκομείου.
  • ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ για την ΚΑΤΑΒΟΛΗ των δεδουλευμένων μας.                              

Δεν υπάρχουν σχόλια: