Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Το Σωματείο μας για τις προτάσεις Λιαρόπουλου.

           Oι Προτάσεις του Καθηγητή Οικονομικών της Υγείας,  του Κου Λιαρόπουλου, στην επιτροπή που σχεδιάζει τον Νέο Υγειονομικό Χάρτη της χώρας μας, ΣΑΦΩΣ μας βρίσκουν ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ.
          Είναι προτάσεις, ΑΝΕΦΙΚΤΕΣ, ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΕΣ και πιθανά υποκινούμενες χάριν συγκεκριμένων συμφερόντων. Είναι προτάσεις πού δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με την κατάσταση των περιοχών για τις οποίες προτείνονται ή σχεδιάζονται οι  σχετικές ¨αλλαγές¨.
          Σε ότι αφορά το ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ, αυτό πού προτάθηκε δεν μπορεί να γίνει. Το Καραμανδάνειο, πού έχει ειδικό καθεστώς, πού παίζει πολύ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ και ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ρόλο στα Παιδιατρικά δρώμενα της περιοχής μας, της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και όχι μόνον, δεν χρειάζεται ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ αλλά ΕΝΙΣΧΥΣΗ. Η ενίσχυσή του σαφώς, σ΄ αυτήν την περίοδο,   δεν μπορεί να είναι άλλη  από την ένταξη σ΄ αυτό και της Πανεπιστημιακής  Παιδιατρικής Κλινικής, έτσι ώστε η περιοχή μας να αποκτήσει επιτέλους ένα αμιγώς  ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
         Αυτές λοιπόν οι ¨Ασκήσεις επί χάρτου¨ πού πληρώνονται αδρά από τον Ελληνικό Λαό, με τις εσκεμμένες διαρροές, το μόνο που πετυχαίνουν, με ευθύνη δυστυχώς του ιδίου του Υπουργού Υγείας, είναι ή ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ των τοπικών Κοινωνιών, ή ΟΡΓΗ και η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ των Εργαζόμενων στο χώρο της Υγείας και βεβαίως όλων των πολιτών.
          Θέση του Υγειονομικού Συνδικαλιστικού Κινήματός μας είναι, ότι οι Υγειονομικοί σχηματισμοί πού λειτουργούν, ενισχύονται και αναβαθμίζονται και όσοι αποδεδειγμένα με ποιοτικούς δείκτες δεν λειτουργούν, μετασχηματίζονται, με σεβασμό στις Εργασιακές σχέσεις των Εργαζόμενων, για να προσφέρουν πραγματικές και ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες, προθέσεις πού διαπιστώνουμε να μην υπάρχουν, βάσει των διαρροών, στον Υπουργό Υγείας.
          Το Δ.Σ του Σωματείου μας θα Συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες και εν΄ όψει της σχετικής διαβούλευσης, θα πάρει θέση  για τον Σχεδιαζόμενο Υγειονομικό  Χάρτη. Επίσης υλοποιώντας σχετική απόφασή μας θα πάρουμε ως Σωματείο σχετική πρωτοβουλία, ΚΟΙΝΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ όλων των Δ.Σ των Σωματείων των Νοσοκομείων του Νομού μας, προκειμένου να συζητήσουμε τα ζητήματα του Υγειονομικού Χάρτη αλλά και τα προβλήματα πού μας απασχολούν αυτή την περίοδο και όχι μόνον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: