Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Απόφαση Γενικού Συμβουλίου ΠΟΕΔΗΝ 10 Γενάρη 2013

          Με τις ευχές για ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ οφείλουμε όλοι τη νέα χρονιά να αγωνιστούμε για να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας οι πολίτες που είναι κοινωνικά αποκλεισμένοι, άνεργοι και ανασφάλιστοι εξαιτίας των Μνημονιακών ανάλγητων πολιτικών της κυβέρνησης.
          Με ομόφωνες αποφάσεις προγραμματίσαμε απεργιακές κινητοποιήσεις κατά τη ψήφιση και εφαρμογή των διατάξεων του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 3. Αν και διαθέταμε τα πολυπληθέστερα μπλοκ στις πορείες της ΑΔΕΔΥ, μαζί με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, η συμμετοχή ήταν σε αναντιστοιχία με τα διακυβεύματα του προωθούμενου προς ψήφιση στη Βουλή ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 3.
          Με την ψήφιση του Ν.4093/2012 οργανώσαμε κινητοποιήσεις μαζί με την ΑΔΕΔΥ για να αποτρέψουμε την εφαρμογή των διατάξεων που προβλέπει και κυρίως κατά του θεσμού των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων που ξεκίνησε με τους εργαζόμενους Αορίστου Χρόνου κυρίως των Δήμων.
          Με την αποφασιστική στάση των εργαζομένων στους ΟΤΑ και τα Κινήματα Αλληλεγγύης που αναπτύχθηκαν σε όλο το Δημόσιο τομέα αναδείχθηκε ο αυταρχισμός και η θεσμική εκτροπή της κυβέρνησης. Με ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ τροποποίησε πάγιες Νομοθετικές Δημοσιουπαλληλικές Διατάξεις προβλέποντας ότι οι διαθεσιμότητες δεν απαιτούν την έκδοση διαπιστωτικών πράξεων από το Νομικό Πρόσωπο αλλά γίνονται με βάσει το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού (απογραφή).
           Η ΠΟΕΔΗΝ το πρώτο εξάμηνο του έτους 2013 θα αντιμετωπίσει μείζονα ζητήματα που χρήζουν δυναμικής αντιμετώπισης.

.......................Διαβάστε ολόκληρη την ΑΠΟΦΑΣΗ, κάνονταςκλίκστον παρακάτω σχετικό σύνδεσμο:  http://www.poedhn.gr/apofaseis/item/703-apofasi-genikoy-symvoylioy-10-ianoyarioy-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: