Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Συγκέντρωση χθες στην 6η Υ.Πε και ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στον εκεί Διοικητή, τον κον Κατσίβελλα.

       Στα πλαίσια της χθεσινής 24ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ, Εργαζόμενοι από τα Νοσοκομεία της Πάτρας, τον ΕΟΠΥΥ και  τους Ιατρούς ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΜΕ έξω από τα γραφεία της 6ης Υ.Πε και στη συνέχεια κάναμε ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στον Διοικητή της 6ης Υ.Πε τον Κον Κατσίβελλα, όπου καταθέσαμε το πλαίσιο της κινητοποίησής μας, την διαφωνία μας για την επιχειρούμενη διάλυση του ΕΣΥ και τις επικείμενες διαθεσιμότητες στα Περιφερειακά Νοσοκομεία. 
     Μετά τις τοποθετήσεις όλων σχεδόν των παρισταμένων εκπροσώπων των Συλλόγων που συμμετείχαν στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, τοποθετήσεις που είχαν να κάνουν με:  
  • Την ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ των Νοσοκομείω

  • Την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ των ΟΔΗΓΩΝ των Νοσοκομείων και την ΔΙΑΘΕΣΗ τους εν συνόλω στο ΕΚΑΒ.
  • Την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των υφιστάμενων δραστηριοτήτων των μεγάλων Νοσοκομείων με κατάργηση κλινικών, κλινών και οργανικών θέσεων
  • Τις ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ των υποστηρικτικών υπηρεσιών και την παράδοσή τους στον ιδιωτικό τομέα
  • Τα νέα ΛΟΥΚΕΤΑ σε Νοσοκομεία κλπ άλλα ζητήματα,  ο Διοικητής της 6ης Υ.Πε, αφού μας είπε ότι η όλη πολιτική τους είναι προς την κατεύθυνση του νοικοκυρέματος και άλλα πολλά, μας απάντησε για τα φλέγοντα θέματα των επικείμενων διαθεσιμοτήτων.

  •         Μας ενημέρωσε λοιπόν ότι στην επικείμενη ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας, που θα γίνει μετά τις 15 του μήνα και πιθανά μέσα στις γιορτές θα περιλαμβάνει τις ειδικότητες των ΟΔΗΓΩΝ, των ΦΥΛΑΚΩΝ-ΝΥΚΤΟΦΥΛΑΚΩΝ και των ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ-ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ και τον ΕΟΠΥΥ.
        - Για τους ΟΔΗΓΟΥΣ μας γνωστοποίησε την ένταξη όλων στο ΕΚΑΒ που θα λειτουργεί υπό την δικαιοδοσία των Υ.Πε, ανεξαρτήτως προσόντων, διατηρώντας έτσι όλοι την ΔΕ Κατηγορία που σήμερα κατέχουν.
         - Για δε τους ΦΥΛΑΚΕΣ-ΝΥΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ και τους ΚΑΘΑΑΡΙΣΤΕΣ-ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ, την ένταξη όλων  στα Νοσοκομεία όπου υπηρετούν και μάλιστα σε θέσεις ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ, θέσεις που θα συσταθούν γι΄ αυτόν τον σκοπό.
    - Όσον αφορά τους Εργαζόμενους του ΝΝΘΩΡΑΚΟΣ και του Νοσοκομείου ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, δεν θα μπουν στη διαδικασία της διαθεσιμότητας και εν ευθέτω χρόνο θα ενταχθούν στα διασυνδεόμενα Νοσοκομεία, που για το ΝΝΘώρακος  είναι το Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ και για τα ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ το Νοσοκομείο ΑΙΓΙΟΥ, ενώ για τους Εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ, ότι αυτοί θα ενταχθούν σε μονάδες της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας που θα υπαχθεί απευθείας στις δικαιοδοσίες των Υ.Πε.

                    ..........................................
         Δείτε σχετικό ΒΙΝΤΕΟ, κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:
    http://achaianews.gr/index.phpoption=com_content&view=article&id=46414:-6-&catid=55:politics&Itemid=191

    Δεν υπάρχουν σχόλια: