Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Aνακοίνωση-Κάλεσμα του Σωματείου μας, για το σημερινό ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ.

        Σε ότι αφορά το σημερινό ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ για την ΥΓΕΙΑ, που συνδιοργανώνει το Σωματείο μας, με το Σωματείο των Εργαζόμενων του ΠΠΝΡΙΟΥ και τον Σύλλογο Υγειονομικού Προσωπικού του ΕΟΠΥΥ, το Σωματείο μας εξέδωσε την Παρακάτω σχετική Ανακοίνωση-Πρόσκληση, προς όλους τους Συναδέλφους-Μέλη.

    Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
           Η Υποχρηματοδότηση του συστήματος, μια υποχρηματοδότηση που θα συνεχιστεί και το 2014 με μειώσεις στους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων που θα ξεπερνούν το 20% έναντι των ελλειμματικών πιστώσεων του 2013. Μια υποχρηματοδότηση όπου η Κυβέρνηση εμμένοντας στην εφαρμογή της νεοφιλελεύθερης μνημονιακής πολιτικής, φέρνει μειώσεις στην κρατική χρηματοδότηση για το 2014 των λειτουργικών δαπανών των Νοσοκομείων κατά 320 εκατ. Ευρώ, της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 370 εκ ευρώ,των παροχών ασθενείας προς τούς ασφαλισμένους κατά 539 εκ. Ευρώ, της επιχορήγησης του ΕΟΠΥΥ κατά 2,2 εκ ευρώ, κλπ μειώσεις που δεν εγγυώνται την πλήρη και ομαλή λειτουργία της Δημόσιας Υγείας, των Δημόσιων Νοσοκομείων και ιδιαιτέρως του Νοσοκομείου μας που στενάζει κι΄ αυτό από τις ελλιπέστατες πιστώσεις.
           Η Αλλαγή του Υγειονομικού Χάρτη όπου εκτός από την αλλαγή του χαρακτήρα του ΕΟΠΥΥ που από Πάροχος Υπηρεσιών Υγείας γίνεται «Αγοραστής» Υπηρεσιών από το κρατικοδίαιτο μεγάλο κερδοσκοπικό ιδιωτικό κεφάλαιο στην Υγεία, έχουμε την συνέχιση των συγχωνεύσεων των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων της Περιφέρειας, το κλείσιμο 770 υποστελεχωμένων Τμημάτων και Κλινικών, την Συγχώνευση-κατάργηση-Αλλαγή Χαρακτήρα ακόμη και το κλείσιμο Νοσοκομείων.
          Οι ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ελλείψεις που εντατικοποιούν την δουλειά μας, που καθιστούν δύσκολη και ίσως επικίνδυνη την λειτουργία μας στα Δημόσια Νοσοκομεία που ήδη βρίσκονται στο ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ, ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ που σε συνάρτηση με τις ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ που έρχονται για τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας συνθέτουν ένα εκρηκτικότατο μείγμα στη Δημόσια Υγεία.
         Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ μας από την Πολιτεία, η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, η ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ και βεβαίως τα ΧΑΡΑΤΣΙΑ που επιβάλλονται και στον χώρο της Υγείας, χαράτσια που δυσκολεύουν την πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες Υγείας, οι οποίες θα πρέπει να προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ και ΙΣΟΤΙΜΑ σε όλους τούς Πολίτες, μας ΟΔΗΓΟΥΝ την ΤΕΤΑΡΤΗ 18/12/13 στις 06:30 το απόγευμα στην Πλ. Γεωργίου σε ένα ακόμη ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της ΥΓΕΙΑΣ.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ για:
  • Τις Κυβερνητικές Αποφάσεις που ΔΙΑΛΥΟΥΝ και ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ το Ε.Σ.Υ.
  • Την ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ των Νοσοκομείων.
  • Τις ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ που ΑΠΟΚΛΥΟΥΝ την πρόσβαση στις Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας στους ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ και που την ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ σε όλους τους Πολίτες.
  • Την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ των Νοσοκομείων και την ΔΙΑΘΕΣΗ τους εν συνόλω στο ΕΚΑΒ, όπου δεν λαμβάνονται υπ' όψιν οι αυξημένες ανάγκες των Νοσοκομείων και οι ιδιαιτερότητες των Νοσοκομείων και των ΟΔΗΓΩΝ.
  • Τις ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ των υποστηρικτικών υπηρεσιών των Νοσοκομείων που οδηγούν τους Εργαζόμενους σε ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ και την παράδοσή των δραστηριοτήτων τους στον ιδιωτικό τομέα.
  • Την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των υφιστάμενων δραστηριοτήτων των μεγάλων Νοσοκομείων με κατάργηση κλινικών, κλινών και οργανικών θέσεων.
ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ:
  • Να μην συγχωνευθεί και να μην καταργηθεί κανένα τμήμα και καμία υπηρεσία, καμία κλίνη και κανένα Νοσοκομείο.
  • Να μην υπάρξει καμία διαθεσιμότητα-κινητικότητα, καμία απόλυση, αλλά προσλήψεις μόνιμου και μόνον μόνιμου Προσωπικού απέναντι στις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν σε Ιατρούς και Προσωπικό.
  • Να καταργηθούν τα χαράτσια στο χώρο της Υγείας και να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών στις υπηρεσίες Υγείας. Ελεύθερη πρόσβαση στα Δημόσια Νοσοκομεία όλων των ανασφάλιστων πολιτών.
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία και Πρόνοια.
  • Την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ των δημοσίων και κοινωνικών αγαθών, των υπηρεσιών και της δημόσιας περιουσίας από την απαξία και την ιδιωτικοποίηση, το ξεπούλημα σε διερχόμενους επενδυτές.
  • Την ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ των πολιτικών σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, Κοινωνική Ασφάλιση, για την εξασφάλιση όλων με βάση την ανάγκη και όχι την οικονομική, γεωγραφική ή κοινωνική θέση.
  • Την ανατροπή της πολιτικής των απολύσεων και των διαθεσιμοτήτων.
  • Την ακύρωση των πολιτικών συρρίκνωσης της Δημόσιας Υγείας, Παιδείας και Κοινωνικής Ασφάλισης, μέσα από την κατάργηση δημοσίων δομών (Νοσοκομεία, Σχολεία κ.λπ.), με κοινωνική ωφέλεια και προσφορά.
  • Την άμεση αύξηση των δημοσίων δαπανών για Παιδεία, Υγεία-Πρόνοια, Κοινωνική Ασφάλιση, τη μείωση των στρατιωτικών δαπανών, την αλλαγή και ανακατανομή των δημοσίων πόρων με κοινωνική κατεύθυνση και στόχευση.  
    Επειδή η ΥΓΕΙΑ αγγίζει και αφορά όλους μας, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ και ΠΡΕΠΕΙ να ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ με όλες μας τις δυνάμεις, ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, σ΄ αυτό το προαναφερόμενο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ. 
 
ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ–ΙΑΤΡΟΙ - ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ  την ΤΕΤΑΡΤΗ 18/12/13 και ώρα 06:30 το απόγευμα στην Πλ. Γεωργίου,  στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ για την ΥΓΕΙΑ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ    ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
..................ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ................

Δεν υπάρχουν σχόλια: