Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

6η ΥΠΕ: Διόρισαν υποδιοικήτρια που έχει πειθαρχική ποινή!

           Το σκάνδαλο του διορισμού της υποδιοικήτριας της 6ης ΥΠΕ, ενώ είχε τιμωρηθεί με πειθαρχική ποινή, περιγράφει αδρά τη λειτουργία του κομματισμού στην υγεία επί Άδωνι Γεωργιάδη και όχι μόνο. Η υπόθεση αφορά την Ελένη Αλμπάνη, νοσηλεύτρια στο "Καραμανδάνειο" νοσοκομείο παίδων της Πάτρας, πρώην στέλεχος της Ν.Δ. και σήμερα της... ΔΗΜ.ΑΡ. με την οποία ήταν και υποψήφια βουλευτής.
           Σύμφωνα με ΕΔΕ που διενεργήθηκε το 2009, η Ελ. Αλμπάνη εμπλέκεται στη διάπραξη σειράς αδικημάτων (παράβαση καθήκοντος, αμέλεια και ατελή εκπλήρωση ή μη έγκαιρη εκπλήρωση του καθήκοντος) σχετικά με προγράμματα κατάρτισης. Η ΕΔΕ ζητά να της επιβληθεί ποινή, όμως ο τότε διοικητής του "Καραμανδάνειου", Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, την αθωώνει - αντίθετα, ο έτερος εμπλεκόμενος Λεωνίδας Καρνάρος, υπάλληλος στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, τιμωρήθηκε με 5 ημέρες στέρηση μισθού... Επισημαίνεται ότι στην ΕΔΕ εμπλέκονται και μεγαλόσχημα στελέχη της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, που είναι σύμβουλοι των εκάστοτε υπουργών Υγείας της Ν.Δ.
           Ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, κάνει ένσταση στην απόφαση Θεοδωρόπουλου και ζητά την τιμωρία της Ελ. Αλμπάνη από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό της 6ης ΥΠΕ, η οποία περιλαμβάνει τη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τα Ιόνια και την Ήπειρο.
Στις 2 Απριλίου 2012 το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό της 6ης ΥΠΕ τιμωρεί την Ελ. Αλμπάνη με πειθαρχική ποινή: 5 ημέρες πρόστιμο κράτησης μισθού. Την περίοδο αυτή η Ελ. Αλμπάνη δεν είναι πια Ν.Δ. Είναι πλέον στη ΔΗΜ.ΑΡ., με την οποία τον Μάιο εκτέθηκε ως υποψήφια βουλευτής λαμβάνοντας 1.070 ψήφους.
          Μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 σχηματίζεται η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη και αρχίζουν να μοιράζονται οι θέσεις στο δημόσιο με την γνωστή αναλογία 3 Ν.Δ., 2 ΠΑΣΟΚ, 1 ΔΗΜ.ΑΡ. Εκείνη την περίοδο η Ελ. Αλμπάνη αναλαμβάνει υποδιοικήτρια στην 6η ΥΠΕ "κουβαλώντας" την πειθαρχική ποινή. Από τις πρώτες της ενέργειες ήταν να κάνει μήνυση στους υπαλλήλους του πειθαρχικού της 6ης ΥΠΕ, οι οποίοι πια είναι υφιστάμενοί της!
          Στις 9 Απριλίου 2013 οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου, Βασίλης Χατζηλάμπρου και Ανδρέας Ξανθός καταθέτουν ερώτηση στη Βουλή. Η ερώτηση έπρεπε να απαντηθεί εντός μηνός. Επτά μήνες μετά δεν έχει απαντηθεί... Και η υποδιοικήτρια της 6ης ΥΠΕ συνεχίζει να έχει την πλήρη κάλυψη από τους εκάστοτε διευθυντές των υπουργών Υγείας, Σταύρο Πεντέα (του Ανδρέα Λυκουρέντζου) και Διονύση Δαβουρλή (του Άδωνι Γεωργιάδη).
           Με δεδομένο, πάντως, ότι η πειθαρχική ποινή κατά της υποδιοικήτριας της 6ης ΥΠΕ παραμένει, το ερώτημα είναι: ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Κατσίβελλας, συμπεριέλαβε τα στοιχεία της Ελ. Αμπάνη μαζί με τα άλλα στοιχεία επίορκων υπαλλήλων (που έχουν τιμωρία από πρωτοβάθμια πειθαρχικά), τα οποία απέστειλε τον Μάρτιο στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης;
           Αν δεν το έκανε, παραβιάζει τον υπαλληλικό κώδικα, καθώς είναι γιατρός του ΕΣΥ στο Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων. Λέτε να έκανε τέτοια πράγματα ένας συγγενής αξ αγχιστείας του πρωθυπουργού;
Αναδημοσίευση από Εφημερίδα ΑΥΓΗ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: