Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Νοσοκομεία: Οποιος αργεί, φεύγει......

           Σύσσωμος ο διοικητικός υγειονομικός μηχανισμός της περιοχής μας με επικεφαλής τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτη Κατσίβελα συμμετείχε στη προχθεσινή συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Παρών και ο Απόστολος Λέτσιος, παρ' ότι ακόμα δεν του έχει σταλεί ο διορισμός στη διοίκηση του «Αγ. Ανδρέα».
           Οπως ανακοίνωσε όμως ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, όλα τα διαδικαστικά θέματα, όπως και ο διορισμός των ΔΣ των νοσηλευτικών ιδρυμάτων θα έχουν ολοκληρωθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας. Ο διορισμός των τελευταίων κρίνεται επείγων, δεδομένου ότι υπάρχουν νοσοκομεία χωρίς ΔΣ εδώ και αρκετούς μήνες. Ανάμεσα σε αυτά είναι και ο «Αγ. Ανδρέας».
          Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι θα γίνονται μηνιαίες συναντήσεις με τους διοικητές των νοσοκομείων ενώ θα υπάρχουν τακτικοί έλεγχοι. Ηταν ιδιαίτερα αυστηρός στο θέμα της αντιμετώπισης των ασθενών, ζητώντας να στρέψουν την προσοχή τους σε αυτούς με τον σεβασμό που τους αρμόζει. Το δεύτερο σκέλος που δίνει βαρύτητα είναι το οικονομικό. Χαρακτηριστικά ανέφερε «να μη σπαταληθεί έστω και ένα ευρώ, γιατί φεύγει από τις συντάξεις».
          Στο πλαίσιο του συνεχούς ελέγχου, θα υπογραφεί σύμφωνο καλής ανταποδοτικότητας, μεταξύ των διοικήσεων και του υπουργείου Υγείας και όπως τόνισε ο υπουργός, εντός των πρώτων μηνών του 2014, αν υπάρξει διοίκηση «που μένει πίσω, θα την αλλάξουμε».
          Τέλος, ζήτησε από τους διοικητές να δώσουν προτεραιότητα στους διαγωνισμούς ιατρικών μηχανημάτων και συντήρησής τους, έγγραφη ενημέρωση για το ποια μηχανήματα λειτουργούν ήδη και ποια όχι, ώστε να μη δίνεται η εντύπωση ότι ευνοείται η παραπομπή στον ιδιωτικό τομέα. Ζήτησε, επίσης, να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο πρόγραμμα πληρωμών των προμηθειών, το οποίο πρέπει να τηρείται με προσοχή και αντικειμενικά κριτήρια, διότι μια από τις μάχες που καλούνται να δώσουν οι διοικητές, είναι αυτή της διαφάνειας, της έλλειψης διαφθοράς και της αποτελεσματικότητας.
         Στους στόχους του υπουργείου, μέσω της μεταρρύθμισης, είναι να ανακοπεί η ροή των ασθενών προς τα νοσοκομεία μέσω της ανάπτυξης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που προβλέπει τη συνεχή λειτουργία των Κέντρων Υγείας αστικού τύπου.
Αναδημοσίευση από Εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ (Μαρίνα Ριζογιάννη).

Δεν υπάρχουν σχόλια: