Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Απόφαση της 2ης/14 Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου.

Την ΠΕΜΠΤΗ 13/3/2014, συνεδρίασε το Δ.Σ του Σωματείου μας, με τα παρακάτω θέματα:
  •  Η μετακίνηση Συναδέλφου προς το Νοσοκομείο Αιγίου και οι επιπτώσεις στην λειτουργία του Αξονικού Τομογράφου. 
  • Οι Εξελίξεις στη Χειρουργική Κλινική. Η σημερινή της λειτουργία και η Προοπτική της.
  • Τα προβλήματα της Παθολογικής Κλινικής και η επικείμενη συνάντησή μας με την Διοίκηση.
  • Τα προβλήματα του Αιματολογικού και γενικά των Εργαστηρίων.
  • Οι εξελίξεις στα τηλεφωνικά ραντεβού.
  • Η Συνεχιζόμενη ανυπαρξία Δ.Σ στο Νοσοκομείο.
        Σ΄ αυτήν την Συνεδρίαση, από την οποία δεν απουσίαζε κανένας, ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, αφού ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ για την 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της προηγούμενης ημέρας και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο Χειρουργείο του 409, εισηγούμενος τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, αναφέρθηκε:
  • Κατ΄ αρχήν, όπως προαναφέρουμε, στο πρόβλημα με το Χειρουργείο του 409, όπου κατά την ΑΠΕΡΓΙΑ της προηγούμενης ημέρας, όπως μκαι άλλες φορές Ιατροί αυτοπροσδιοριζόμενοι ως Απεργιακή Επιτροπή, έβαλαν περιστατικά στο χειρουργείο, δημιουργώντας, όπως πάντα, τριβές με τούς εκεί Συναδέλφους - Μέλη μας και προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του Χειρουργείου.
  • Στην μετακίνηση του Συναδέλφου Μπούνια από τον Αξονικό, για την κάλυψη αναγκών Κλασικής Ακτινογραφίας στο Νοσοκομείο Αιγίου, μια μετακίνηση που δεν έλαβαν υπ΄ όψιν τους, ούτε τις ιδιαιτερότητες του Συναδέλφου, ούτε τις ανάγκες του Αξονικού που οδηγήθηκε στην κατάργηση της Απογευματινής και της Νυκτερινής Βάρδιας στις ημέρες μη εφημερίας, ούτε δυστυχώς τις ανάγκες μας στο Ακτινολογικό, που δεν καλύπτονται από τις ελάχιστες δυνάμεις που διαθέτουμε σε Προσωπικό.
  • Στις εξελίξεις στη χειρουργική Κλινική, όπου οι μεγάλες ελλείψεις σε Ιατρούς και η αδιαφορία των αρμοδίων για την κάλυψη των αναγκών της, δεν διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία της Κλινικής και την σωστή εφημερία της και ιδιαιτέρως δεν εγγυώνται το μέλλον της, την προοπτική της.
  • Στα προβλήματα της Παθολογικής, όπως το ελάχιστο Προσωπικό που διαθέτει και την ανάγκη ενίσχυσης της και ανανέωσής της. Τα προβλήματα με τα πάρα πολλά περιστατικά και την διάσπαρτη Νοσηλεία των Ασθενών και βεβαίως την επικείμενη Συνάντηση μας με την Διοίκηση, παρουσία και των εκεί Συναδελφισσών μας.
  • Στα προβλήματα που παρουσιάζονται στα Εργαστήρια και ιδιαιτέρως στο Αιματολογικό και το Μικροβιολογικό, από τις ελλείψεις σε Προσωπικό και όχι μόνον, την ανάγκη αντιμετώπισης αυτών των Προβλημάτων, σε συνάρτηση με την ανάγκη της μεταφοράς όλων στο διώροφο κτίριο, το οποίο θα πρέπει να διεκδικήσουμε ΑΜΕΣΑ να λειτουργήσει πλήρως.
  • Στις εξελίξεις σε ότι αφορά τα ραντεβού, όπου σταμάτησε να λειτουργεί το ιδιωτικοποιημένο Τηλεφωνικό Κέντρο, με τεράστιες επιπτώσεις στην λειτουργία μας.
  • Και βεβαίως στη συνεχιζόμενη αδιαφορία των αρμοδίων και συγκεκριμένα του Υπουργού Υγείας, που έχει αφήσει το Νοσοκομείο στην τύχη του, χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο, δυστυχώς επί ένα ολόκληρο χρόνο.
  • Καθώς επίσης και για την ανάγκη γενικότερης κινητοποίησης όλων μας, όλων των Εργαζόμενων του Νοσοκομείου, για τις μεγάλες ελλείψεις που έχουμε σε Προσωπικό και Υλικά, αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στη λειτουργία του Νοσοκομείου, που έχει αφεθεί στην Τύχη του.
        Βάσει των προαναφερθέντων και αφού ακολούθησε σχετική διαλογική συζήτηση, όπου όλα τα μέλη του Δ.Σ, τοποθετήθηκαν, καταθέτοντας τις σχετικές τους απόψεις και προτάσεις
                      κατά ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ
  • Μετά από σχετική δική μας πρωτοβουλία, πέρα από την επιστολή διαμαρτυρίας προς την Διοίκηση, για τα σχετικά και συνήθη πλέον προβλήματα στις ημέρες Απεργιών, να καλέσουμε ΑΜΕΣΑ σε συνάντηση, ει δυνατόν την Δευτέρα 17/3/14, την 3μελή Επιτροπή των Ιατρών του Νοσοκομείου, την Επιτροπή Χειρουργείου και την Νοσηλευτική Διεύθυνση, προκειμένου να συζητήσουμε και να βρούμε λύσεις για την ομαλή λειτουργία του χειρουργείου του 409, τόσο κατά τις ημέρες των Απεργιών, όσο και για την μη τήρηση του κανονισμού Λειτουργίας, που δυστυχώς πάρα πολλές φορές καταπατείται.
  • Την παράσταση στη Διοίκηση και την Υ.Πε, με όλους τούς Εργαζόμενους του ΑΞΟΝΙΚΟΥ και γενικότερα του ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟΥ, ζητώντας ΑΜΕΣΑ την επιστροφή του μετακινημένου Συναδέλφου στη θέση του και την άμεση πρόσληψη Προσωπικού στον συγκεκριμένο κλάδο που στενάζει από τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, καταγγέλλοντας παράλληλα τούς αρμοδίους για τα διαφορετικά μέτρα και σταθμά που χρησιμοποιούν κάθε φορά για το Νοσοκομείο μας. Σε περίπτωση μη επαναφοράς του Συναδέλφου μας, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, προχωράμε σε ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ των προαναφερόμενων τμημάτων.
  • ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ για την ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ, μαζί με τους Ιατρούς της και την 3μελή επιτροπή των Ιατρών, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη κλινική και ιδιαιτέρως την προοπτική της και βεβαίως παράσταση όλων μαζί στην Διοίκηση και στην Υ.Πε, για την άμεση κάλυψη της εν λόγω κλινικής με Ιατρούς.
  • Συγκέντρωση των Εργαζόμενων της Παθολογικής και Παράσταση όλων μαζί στη Διοίκηση, όπου πέρα από τα προβλήματα που θα μας θέσουν οι Συνάδελφοι, να ζητήσουμε ΑΜΕΣΑ, ενίσχυση της Παθολογικής με Προσωπικό και την σταδιακή ανανέωση των εκεί παλαιοτέρων Συναδελφισσών. Αντιμετώπιση της κατάστασης με τα πολλά περιστατικά που Νοσηλεύουμε στην κλινική και στα ΤΕΠ και βεβαίως την διεκδίκηση της άκρως απαραίτητης και αναγκαίας πλέον Β΄ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ.
  • Ανάδειξη των Προβλημάτων των Εργαστηρίων και ειδικά του ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ και του ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ,την ΑΜΕΣΗ ενίσχυσή τους με Προσωπικό, την ανάγκη μεταφοράς και λειτουργίας όλων στους ενιαίους χώρους του διωρόφου κτιρίου και βεβαίως την αναγκαιότητα ΑΜΕΣΑ της πλήρους λειτουργίας του διωρόφου κτιρίου.
  • Ανάδειξη του προβλήματος που προέκυψε με τα τηλεφωνικά ραντεβού, αναζητώντας και τις σχετικές ευθύνες, διεκδικώντας παράλληλα την λειτουργία της συγκεκριμένης υπηρεσίας, με δικές μας δυνάμεις και όχι από ιδιωτικές εταιρείες.
  • Ανάδειξη ακόμη μια φορά του κενού που υπάρχει στην Διοίκηση του Νοσοκομείου, όπου παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργού, συνεχίζουμε να είμαστε χωρίς Δ.Σ για έναν περίπου ολόκληρο χρόνο.
  • Μετά την ολοκλήρωση όλων των προαναφερόμενων και βεβαίως πριν το ΠΑΣΧΑ, προχωράμε σε ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ προετοιμασίας και οργάνωσης μια μεγάλης ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ για τις μεγάλες ελλείψεις σε Προσωπικό και υλικά, για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: