Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Συναντήθηκαν χθες Σωματείο και Εργαζομένοι Παθολογικής με την Διοίκηση.

          Πραγματοποιήθηκε χθες η Συνάντηση του Σωματείου μας με τις Συναδέλφισσες - Εργαζόμενες στην Παθολογική Κλινική και στη συνέχεια η παράσταση όλων μαζί στην Διοίκηση.   
        Στην προαναφερόμενη Συνάντηση μας, όπου εκτός από την Προϊσταμένη και τις Εργαζόμενες της Παθολογικής, συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Σωματείου μας Κώστας Πετρόπουλος και τα Μέλη Μαυρίκη, Ζαφείρη, Ντάβλας, Ασλανίδη, Λάππας και Σουγλέρης, κατατέθηκαν στους παρισταμένους  Διοικητή, Υποδιοικητή και Νοσηλευτική Διευθύντρια, τα προβλήματα του συγκεκριμένου αυτού χώρου, όπως αυτά καταγράφονται στην παρακάτω σχετική επιστολή μας: 
       
Αριθμ. Πρωτ:…….............36.
Πάτρα……….............18.3.14.    ΠΡΟΣ: ΔΚΣΗ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ. 

         Τα προβλήματα της ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ και των Συναδελφισσών Εργαζόμενων σ΄ αυτήν, όπως αυτά κατατέθηκαν στη συνάντηση που είχαμε μαζί τους χθες 17/3/14, είναι αρκετά και μάλιστα πολύ σοβαρά.

      Τα προβλήματα αυτά, όπως κατατέθηκαν και στη σχετική συνάντησή μας μαζί σας, παρουσία των Συναδελφισσών της Παθολογικής, έχουν να κάνουν με:

  • Το μεγαλύτερο και το πιο σημαντικό πρόβλημα, που δεν είναι άλλο από τις μεγάλες ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ σε ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. Ελλείψεις πού σε συνάρτηση με την πληθώρα των περιστατικών και τις συνθήκες Εργασίας, καθιστούν την ήδη εντατικοποιημένη Εργασία των εκεί Συναδελφισσών ΔΥΣΚΟΛΗ ίσως και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ.
  • Την πληθώρα των Περιστατικών που Νοσηλεύουν, όπου σε μόνιμη βάση, μόνον στην κλινική, έχουν 48 Ασθενείς από τις 38 Οργανικές Κλίνες. Πληθώρα περιστατικών που η νοσηλεία τους γίνεται κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, παρουσία πληθώρας συνοδών, χωρίς πλήρη κάλυψη από Βοηθό Θαλάμου και Τραυματιοφορέα, χωρίς Θυρωρούς κλπ άλλα μέτρα απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του εν λόγω τμήματος.


       Βάσει των προαναφερθέντων, που δεν είναι και τα μόνα προβλήματα της προαναφερόμενης κλινικής, για την συνέχιση της λειτουργίας της στα πλαίσια των σημερινών δυνατοτήτων της και για την ΟΜΑΛΗ και ΑΣΦΑΛΗ λειτουργία των εκεί Συναδελφισσών, ΖΗΤΑΜΕ:

  • Την ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΜΕΣΑ της Κλινικής με 2 τουλάχιστον Νοσηλεύτριες από τις 4 συνολικά που απαιτούνται. Έναν Τραυματιοφορέα η Νοσοκόμο για την Πρωϊνή Βάρδια και βεβαίως μία επιπλέον σταθερή Βοηθό Θαλάμου.
  • ΑΜΕΣΑ αντιμετώπιση της κατάστασης με το επισκεπτήριο, την ενισχυμένη και αποτελεσματική παρουσία της Ασφάλειας γι΄ αυτό και βεβαίως το απαραίτητο και επιβεβλημένο κλείσιμο των θυρών.
  • Την χορήγηση της ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ των 10 ημερών, λόγω της ιδιαιτερότητας της κλινικής που Νοσηλεύει σχετικά λοιμώδη περιστατικά.

    Για όλα αυτά τα προαναφερόμενα προβλήματα, που το ξανατονίζουμε δεν είναι τα μόνα, περιμένουμε το συντομότερο και ει δυνατόν μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, την απάντηση σας.
                                      Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ   ΚΩΣΤΑΣ                                            ΜΑΥΡΙΚΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: