Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Απολύονται και πρέπει να επιστρέψουν τους μισθούς, όσοι είχαν πλαστά πιστοποιητικά;

         Άμεση απόλυση περιμένει τους δημοσίους υπαλλήλους που θα εντοπισθούν να έχουν διοριστεί κάνοντας χρήση πλαστών δικαιολογητικών και μάλιστα χωρίς να απαιτηθεί καμία πειθαρχική διαδικασία, σύμφωνα με όσα προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
     Με αυτή αποσαφηνίζονται όλες οι λεπτομέρειες και η διαδικασία αντιμετώπισης των περιπτώσεων όπου εντοπίζονται πλαστά δικαιολογητικά τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από δημοσίους υπαλλήλους κατά το στάδιο του διορισμού, πρόσληψης ή μετατροπής της σύμβασης εργασίας τους.
     Στην εγκύκλιο μάλιστα, επισημαίνεται η δυνατότητα των διοικήσεων να ανακαλούν τους διορισμούς όσων εντοπίζονται να έχουν κάνει χρήση πλαστών δικαιολογητικών, ακόμη και αν έχουν προηγουμένως υποβάλλει την παραίτησή τους λόγω του διενεργούμενου ελέγχου.
        Σύμφωνα με πληροφορίες για όσους εκδοθούν οριστικές αποφάσεις ανάκλησης διορισμού – μετά τον έλεγχο και τις τυχόν ενστάσεις από τους ίδιους τους υπαλλήλους – θα υπάρξει απαίτηση επιστροφής των χρημάτων που εισέπραξαν από το Δημόσιο ως αχρεωστήτως καταβληθέντα και τα χρόνια υπηρεσίας τους μπορεί να μην υπολογιστούν στα συντάξιμα όπως διευκρίνιζαν στελέχη του υπουργείου.
Αναδημοσίευση από The Best.

Δεν υπάρχουν σχόλια: