Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014

Μόνιμη η κινητικότητα στο Δημόσιο – Απολύονται 4.000 για να "κλείσει" η συμφωνία με την τρόικα

        Μόνιμες απολύσεις στο Δημόσιο, με μηχανισμό κινητικότητας, έρχονται στο Δημόσιο όπως αποφάσισε το κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης που συνεδρίασε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.
       Εγκρίθηκαν οι μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες και δράσεων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται και ο μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας στο δημόσιο, αποσυνδεδεμένος από τις απολύσεις.Στη διάρκεια της συνεδρίασης "κλείδωσε" η συνέχιση και ολοκλήρωση του υφιστάμενου προγράμματος κινητικότητας, καθώς απομένουν ακόμη 4.000 διαθεσιμότητες για να υλοποιηθεί η συμφωνία με την τρόικα για 25.000 διαθεσιμότητες μέσα στο 2014.
       Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, περίπου 3.000 θα προέλθουν από τους δήμους, περισσότερες από τις οποίες θα είναι με τη μέθοδο της ενδοδημοτικής εθελοντικής κινητικότητας και 1.000 από ασφαλιστικά ταμεία.
         Τέλος, εγκρίθηκαν τα οργανογράμματα και το σχέδιο στελέχωσης των περισσοτέρων υπουργείων, τα οποία θα αποτυπωθούν σε Προεδρικά Διατάγματα και θα σταλθούν προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: