Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Η ΠΟΕΔΗΝ για τα Προβλήματα της ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ.

ΠΡΟΣ:   ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ                                                             ΑΘΗΝΑ 20/03/2014

ΚΟΙΝ.:   ΔΙΟΙΚΗΤΗ Γ.Ν. ΠΑΤΡΩΝ                                                                         
Κύριε Υπουργέ,  

                Στο Γ.Ν. Πατρών «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ» η ζήτηση υπηρεσιών υπερδιπλασιάστηκε,  οι Ασθενείς στοιβάζονται σε ράντζα στις κλινικές και η αναμονή για εξέταση στα εξωτερικά ιατρεία είναι πολύωρη.
                Παρά ταύτα δεν διαφαίνεται πρόθεση αφενός από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και την Υγειονομική Περιφέρεια και αφετέρου από το Υπουργείο Υγείας να επιλυθούν, τα μείζονα προβλήματα των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού και της Οργανικής ένταξης δεύτερης Παθολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο.
                Το προσωπικό αποδεκατίστηκε από τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις και τις μηδενικές προσλήψεις και οι προσφερόμενες υπηρεσίες καθίστανται επισφαλείς.
                Στη μία ανεπτυγμένη Παθολογική κλινική 38 Οργανικών κλινών καθημερινά στοιβάζονται 48 Ασθενείς.
                Οφείλετε άμεσα να επιλύσετε τα προβλήματα των ελλείψεων προσωπικού και να προχωρήσετε σε τροποποίηση του εκδοθέντος Οργανισμού με την προσθήκη μιας ακόμη Παθολογικής κλινικής.
                Δεν είναι δυνατόν να τίθενται εμπόδια στην ανάπτυξη του Νοσοκομείου επειδή δεσμευτήκατε στην ΤΡΟΙΚΑ. Η μείωση 770 και πλέον τμημάτων, κλινικών των Νοσοκομείων της χώρας θα επιφέρει  τριτοκοσμικές συνθήκες Νοσηλείας και εργασίας.   
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                         ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: