Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Το Σωματείο μας για τις Διαθεσιμότητες των Οδηγών.

        Ο Υπουργός Υγείας παρά τις δεσμεύσεις του και τα κροκοδείλια δάκρυα αυτού και των συνεργατών του Υπεαρχών, που υποτίθεται ότι κόπτονταν για την λειτουργία των Νοσοκομείων
                                      ξαφνικά και μάλιστα αιφνιδιαστικά
στο Νομοσχέδιο που περιλαμβάνει προαπαιτούμενα μέτρα στα πλαίσια του Προγράμματος της Δημοσιονομικής Προσαρμογής, που κατατέθηκε ήδη στη Βουλή και ψηφίζεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την Κυριακή 30/03/2014, σε υποπαράγραφο της σελίδας 77 και σε ένα άρθρο, κατέθεσε διάταξη νόμου με την οποία οι Οδηγοί των Νοσοκομείων τίθονται σε Διαθεσιμότητα, με σκοπό και στόχο την ένταξη τους στο ΕΚΑΒ.
       Με τη διάταξη αυτή o μνημονιακότερος Υπουργός της κυβέρνησης, ο Υπουργός με τις περισσότερες διαθεσιμότητες από κάθε άλλον, επιδιώκει να κλείσει την τρύπα της έλλειψης προσωπικού του ΕΚΑΒ αλλοιώνοντας την οργανική σύσταση και λειτουργία του, με Εργαζόμενους από τα Νοσοκομεία, ανοίγοντας έτσι μία μεγαλύτερη και μάλιστα επικίνδυνη τρύπα στα Νοσοκομεία, τα οποία ως γνωστό σε όλους χωρίς Οδηγούς αδυνατούν να λειτουργήσουν.
        Γι΄ αυτήν την προαναφερόμενη κίνηση του Υπουργού, που συνεχίζει και εντείνει την διάλυση των Νοσοκομείων, η ΠΟΕΔΗΝ προκήρυξε ήδη Απεργιακές Κινητοποιήσεις, για τους οδηγούς όλης της χώρας, στις οποίες συμμετέχουμε, αρχής γενομένης από σήμερα, όπως:
  • Την Παρασκευή 28/03/2014 12 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Υγείας οι Οδηγοί και τα Δ.Σ. των Σωματείων των Νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου και για τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας στις Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών και των Νοσοκομείων.
  • Την Δευτέρα 31/03/2014 στις 12 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Υγείας των Οδηγών και των Δ.Σ. των Σωματείων των Νοσοκομείων όλης της χώρας.
ζητώντας την απόσυρση της διάταξης.
        Η Κυβέρνηση σε περιόδους κρίσης, σαν κι΄ αυτήν που βιώνουμε αυτήν την περίοδο, όπου ολοένα και πιο πολλοί πολίτες προτιμούν τα Δημόσια Νοσοκομεία, αντί να στηρίξει και να τα ενισχύσει τα Δημόσια Νοσοκομεία για να προσφέρουν πληρέστερες και καλύτερες υπηρεσίες, δυστυχώς καθημερινά τα αποδυναμώνει και τα διαλύει, τα Υποχρηματοδοτεί και τα Υποστελεχώνει, ταλαιπωρώντας Ασθενείς–Πολίτες και Εργαζόμενους τούς οποίους γεμίζει με τεράστια ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ και όχι μόνον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: