Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Πώς εφημερεύει ο Άγιος Ανδρέας από την 1η Δεκεμβρίου.

      "Από 1η ∆εκεμβρίου έχει τεθεί σε εφαρμογή το νέο εφημεριακό πρόγραμμα των δύο νοσοκομείων της Πάτρας, του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών "ο Αγ. Ανδρέας" (Γ.Ν. Πατρών) και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών (Π.Γ.Ν.Π.). Η αλλαγή του εφημεριακού προγράμματος πραγματοποιήθηκε, κυρίως, με γνώμονα την καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας στους συμπολιτών μας της Πάτρα αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Σύμφωνα λοιπόν με το νέο εφημεριακό καθεστώς, το Γ.Ν.Πατρών, εφημερεύει κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή καθ'ολοκληρίαν", αναφέρει η ανανκοίνωση της Τριμελούς Επιτροπής Ιατρών του νοσοκομείου και συνεχίζει:
      "Αυτό σημαίνει πως δεν πρόκειται να επαναληφθεί το απαράδεκτο φαινόμενο να εφημερεύει το νοσοκομείο μας χωρίς να εφημερεύει παθολόγος, κάτι που συνέβαινε κάθε 2η Κυριακή με το προηγούμενο σύστημα εφημεριών, γεγονός που ανάγκαζε ασθενείς και συνοδούς, να προσέρχονταν στον "Αγ. Ανδρέα" που εφημέρευε, αλλά εάν χρειαζόταν παθολογική εκτίμηση να έπρεπε να πάνε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο και να επέστρεφαν, με ότι αυτό σήμαινε για την επιβαρυμένη υγεία των ασθενών αλλά και των συνοδούς τούς. Ως 3μελής Επιτροπή Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, νιώθουμε εξαιρετικά ευτυχείς μα και δικαιωμένοι αφού το επί πολλά χρόνια αίτημά μας, για εφαρμογή ενός ορθολογικού μα κυρίως φιλικού προς τον χρήστη των υπηρεσιών υγεία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της πόλης μας προγράμματος εφημέρευσης, ύστερα από την άκαμπτη και μαχητική μας στάση, έγινε επιτέλους πραγματικότητα.
     Με αίσθημα ευθύνης και αφού υπέπεσε στην αντίληψή μας πως αρκετοί συνδημότες μας δεν γνώριζαν για την αλλαγή που έχει επισυμβεί, προβαίνουμε στην έκδοση αυτού του δελτίου Τύπου για ενημέρωση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου. Με την ευκαιρία δε, διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους μας του Γ.Ν. Πατρών, πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα υπέρ των συμφερόντων των ιατρών, των εργαζομένων, μα κυρίως των ασθενών του Γ.Ν.Πατρών".
Aναδημοσίευση από το The Best

Δεν υπάρχουν σχόλια: