Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015

ΠΡΟΣΧΗΜΑ η αξιολόγηση; Ξηλώνονται σήμερα οι διοικητές και υποδιοικητές των Νοσοκομείων

       Έγγραφα άμεσης απομάκρυνσης άρχισαν να παραλαμβάνουν Διοικητές Νοσοκομείων, γεγονός που πιστοποιεί την εκκίνηση της διαδικασίας αντικατάστασης των διοικήσεων.
Ωστόσο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του tempo24.gr δεν πρόκειται να προκύψουν αλλαγές των Διοικήσεων, ή των Διοικητών σε όλα τα Νοσοκομεία, εκτός αν υπάρξει συνολική πολιτική απόφαση.
        Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανάμεσα στους διοικητές που έχουν λάβει ειδοποίηση για άμεση απομάκρυνση, φέρονται και οι Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος από το Νοσοκομείο Κεφαλλονιάς και Γιάννης Γρηγορόπουλος από το Νοσοκομείο της Λευκάδας.
        Δεν έχουν επιδοθεί έγγραφα σε Διοικητές Νοσοκομείων της Πάτρας. Ωστόσο φαίνεται πως υπάρχει θέμα αλλαγής της Διοίκησης στο Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας", ενώ πληροφορίες αναφέρουν οτι ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Χ. Μπονάνος κλήθηκε για συνέντευξη αλλά παραμένει άγνωστο αν θα παραμείνει ή όχι.
        Ειδικότερα, στους 59 ανέρχονται οι διοικητές και αναπληρωτές διοικητές νοσοκομείων, (44 διοικητές και 15 αναπληρωτές διοικητές) οι οποίοι παύονται από τα καθήκοντά τους, ενώ 12 (οκτώ διοικητές και τέσσερις αναπληρωτές διοικητές) παραμένουν στις θέσεις τους, μετά την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου μέρους της διαδικασίας αξιολόγησής τους από αρμόδια πενταμελή επιτροπή του υπουργείου Υγείας.
        Σημειώνεται ότι ήδη εννέα διοικητές και αναπληρωτές διοικητές έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους, ενώ η επιτροπή αξιολόγησης στη μεγάλη πλειονότητα των περιπτώσεων τόσο των διοικητών όσο και των αναπληρωτών διοικητών εισηγήθηκε -κατά πλειοψηφία- αρνητικά.
         Το υπουργείο Υγείας προχώρησε σε παύση των καθηκόντων τους όσους είχαν αξιολογηθεί αρνητικά, ενώ σε ανακοίνωση του επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά -αφού προηγήθηκε λεπτομερής αξιολόγηση από τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), οι οποίοι έχουν την πολιτική εποπτεία των διοικήσεων των νοσοκομείων εδώ και δέκα μήνες- υπήρξε διαδικασία προφορικής συνέντευξης για την αξιολόγηση και τη λήψη απόφασης αντικατάστασης των διοικητών.
        «Η εν λόγω διαδικασία ήταν ανοιχτή, διαφανής και για πρώτη φορά η επιτροπή δεν ήταν κυβερνητικά ελεγχόμενη. Για την πλειονότητα των διοικητών/ αν. διοικητών για τους οποίους η επιτροπή εισηγήθηκε θετικά, η πολιτική ηγεσία αποφάσισε την παραμονή τους. Υπήρξαν, ωστόσο, και κάποιες περιπτώσεις διοικητών για τους οποίους -παρά τη θετική εισήγηση της επιτροπής- η πολιτική ηγεσία συνεκτιμώντας το συνολικό τους έργο και τη δυνατότητα διαχείρισης κρίσεων, καθώς και διασφάλισης της εργασιακής ειρήνης στα νοσοκομεία που διοικούν, έκρινε ότι η παραμονή τους στις συγκεκριμένες θέσεις ευθύνης δεν θα βοηθούσε στην προσπάθεια που καταβάλλει το υπουργείο Υγείας για σταθεροποίηση του συστήματος και αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας», αναφέρει στην ανακοίνωση του το υπουργείο Υγείας.
        Το επόμενο βήμα μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών αξιολόγησης, θα είναι η προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών με ανοιχτή πρόσκληση.
Αναδημοσίευση από το Tempo24
                                                   .................................................
     Διαβάστε άλλα σχετικά δημοσιεύματα, κάνοντας κλικ στούς συνδέσμους που ακολουθούν:
1.   http://www.tanea.gr/news/greece/article/5316842/polemos-kai-allhlokathgories-gia-thn-allagh-twn-dioikhtwn-toy-esy/
2. http://achaianews.gr/index.php/news/frontpages/14754-απομακρύνονται-μπονάνος-και-λέτσιος-απο-την-θέση-του-διοικητή-των-νοσηλευτικών-ιδρυμάτων
3. http://patratora.gr/archives/148610
4. http://www.ygeiapress.gr/2015/12/blog-post_57.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: