Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015

Σχετικά με το ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ και τα ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΨΕΜΜΑΤΑ.

         Την περαιτέρω διεύρυνση και μονιμοποίηση της λιτότητας προωθεί η Κυβέρνηση  με το νέο Μισθολόγιο Δημοσίων Υπαλλήλων που κατέθεσε στη Βουλή και φέρνει προς ψήφιση με διαδικασίες εξπρές.
     Το σχέδιο Μισθολογίου, που κατέθεσε η Κυβέρνηση στη Βουλή, επιβεβαιώνει πλήρως όλα όσα  υποστηρίξαμε με προηγούμενες ανακοινώσεις μας.
         Έτσι και παρά τα όσα αντίθετα, ισχυρίζεται η Κυβέρνηση μέσω διαρροών στα ΜΜΕ, περί αυξήσεων, το νέο Μισθολόγιο οδηγεί σε:
• Επί μακρόν «πάγωμα» των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων με περισσότερα χρόνια υπηρεσίας.
• Σημαντική μείωση του ρυθμού αύξησης των ονομαστικών μισθών των υπαλλήλων με λιγότερα χρόνια υπηρεσίας για όλα τα επόμενα χρόνια του εργασιακού τους βίου
• «Άνοιγμα της μισθολογικής ψαλίδας» ανάμεσα σε υπαλλήλους και ανώτερα στελέχη (θέσεις ευθύνης)
• Ακόμα μικρότερες συντάξεις για τους δημοσίους υπαλλήλους, συνολικά.
          Και ενώ στην πραγματικότητα φέρνει στη Βουλή προς ψήφιση ένα Μισθολόγιο το οποίο είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των μνημονιακών της δεσμεύσεων για συγκράτηση και περιορισμό του συνολικού μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο, η Κυβέρνηση (ακολουθώντας την τακτική των προκατόχων της και σε αυτό) παραπληροφορεί τους πάντες, «διαρρέοντας» ότι ικανοποιεί το αίτημα του Δημοσιοϋπαλληλικού Κινήματος και των εργαζομένων στο Δημόσιο για «ξεπάγωμα» μισθών και επανακατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια με βάση τα χρόνια υπηρεσίας.
  • Κρύβει, όμως, ότι το  «ξεπάγωμα» μισθών και η επανακατάταξη γίνεται σε μειωμένους ονομαστικούς μισθούς ακόμα και σε σχέση με το μισθολόγιο-φτωχολόγιο του 2011.
  • Κρύβει ότι το ίδιο το ν/σχ προβλέπει εκ νέου «πάγωμα» για ακόμα δύο χρόνια από τον ερχόμενο Ιανουάριο(!)
  • Κρύβει ότι όσοι «κερδίζουν» κάτι από τις ωριμάνσεις (κυρίως οι έχοντες λίγα χρόνια υπηρεσίας) θα το πάρουν σε τέσσερις ετήσιες δόσεις(!)
  • Κρύβει ότι οι έχοντες περισσότερα χρόνια υπηρεσίας θα κατατάσσονται σε μισθολογικά κλιμάκια, τα οποία θα περιέχουν ονομαστικούς μισθούς σημαντικά μειωμένους σε σχέση ακόμα και με το ποσόν που λαμβάνουν σήμερα και συνεπώς θα δουν τις αποδοχές τους να «παγώνουν» για πολλά ακόμη χρόνια.
  • Κρύβει ότι με τις μειώσεις των καταληκτικών ονομαστικών μισθών κάθε κατηγορίας στην ουσία μειώνει και τις συντάξεις (η προσωπική διαφορά δεν υπολογίζεται στα συντάξιμα).
  • Κρύβει ότι καταργεί το επίδομα παραμεθορίου για μεγάλες κατηγορίες υπαλλήλων αφού εξαιρεί παραμεθόριες περιοχές και ταυτόχρονα εισάγει χιλιομετρικό κριτήριο.
  • Κρύβει ότι (με το νέο Ασφαλιστικό) ακολουθούν αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων και άρα επιπλέον μείωση των πραγματικών μισθών.
  • Κρύβει ότι όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στις ήδη υφιστάμενες μειώσεις μισθών των δημοσίων υπαλλήλων (βάσει του μισθολογίου του 2011), τις περικοπές των δώρων, τις έκτακτες εισφορές, την αύξηση της φορολογίας.
  • Και βέβαια κρύβει ότι τα λεφτά θα πάνε -για ακόμη μία φορά- στις στρατιές των μετακλητών, των ειδικών συνεργατών και των διαφόρων συμβούλων Υπουργών.
         Καταγγέλλουμε την Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία απόλυτα υποταγμένη στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, ακολουθεί την ίδια αδιέξοδη και αντικοινωνική πολιτική με τους προκατόχους της και στην πράξη αντιμετωπίζει τα μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων, με τρόπο εχθρικό, οδηγώντας έτσι την Κοινωνία -στο σύνολό της- σε ακόμα μεγαλύτερα αδιέξοδα.
Συνεπής στην έως τώρα στάση μας απέναντι στις πολιτικές των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ανεξάρτητα από το ποια ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ τα εφαρμόζει, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την ΑΝΑΤΡΟΠΗ τους.
 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Ανατροπή των ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ  Κυβέρνησης και Δανειστών
και βεβαίως:
- Νέο Μισθολόγιο με αποκατάσταση των απωλειών που υπέστησαν οι   
   Eργαζόμενοι στο Δημόσιο τα τελευταία χρόνια.
- Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
- Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη
- Κατοχύρωση ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων
                   ΛΕΜΕ ΟΧΙ στο νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: