Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

ANAKOIΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ του Ν.Τ ΑΧΑΪΑΣ, για την 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ και την συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στις 10:30 π.μ

           Όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης γινόμαστε θεατές μια πολιτικής που αυτονομείται από την κοινωνία που υποτίθεται ότι τα συμφέροντά της υπερασπίζεται.

Κυβερνήσεις που ακολουθούν πολιτικές φτωχοποίησης, ξεπουλήματος  του  Δημόσιου Πλούτου, χωρίς εναλλακτικές στρατηγικές εξόδου από την κρίση.
Και κάθε χρόνος που έρχεται, προσθέτει και καινούργια δεδομένα.  Με  το προσφυγικό. η χώρα μας γίνεται μια απέραντη αποθήκη ψυχών , μετατρέπεται σε μέρος της συριακής κρίσης , γκριζάρεται το Αιγαίο και επιδεινώνει την ήδη , λόγω κρίσης , εύθραυστη κοινωνική συνοχή.
Η μετανάστευση των χιλιάδων νέων επιστημόνων, μας στερεί από ένα πολύτιμο επιστημονικό δυναμικό που σε συνδυασμό με τον δημόσιο πλούτο θα μπορούσε να δώσει ελπίδα για παραγωγική ανασυγκρότηση. Δυστυχώς, όχι μόνο δεν γίνεται καμία προσπάθεια συγκράτησης του επιστημονικού δυναμικού της χώρας , αλλά δεν συνδέεται καθόλου με την δημογραφική γήρανση του πληθυσμού και τις συνέπειες  που θα προκύψουν σε πολλαπλά επίπεδα…
Συγχρόνως , ο τρόπος που έγινε η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και οι απειλές του κουαρτέτου «είτε απελευθερώνεται η πώληση όλων των κόκκινων δανείων στα funds είτε θα βρεθείτε προ του κινδύνου κουρέματος των καταθέσεων», είναι δείγματα μια αδιέξοδης πολιτικής των κυβερνήσεων που έχουν απωλέσει την δυνατότητα του νομισματικού βραχίονα και που ο προϋπολογισμός  και το νομοθετικό τους έργο τελεί υπό τον έλεγχο των δανειστών.
Η κινητοποίησή μας δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο στην κοινωνική ασφάλιση , όταν οι ίδιοι οι κυβερνώντες και οι δανειστές μας πιέζουν σέ όλα τα επίπεδα συνδυάζοντας προσφυγικό, χρέος, φορολογικό , κόκκινα δάνεια, συνταξιοδοτικές δαπάνες, ανακεφαλαιοποίηση…
Οι νέες αυξήσεις στους φόρους και το αντιασφαλιστικό  έκτρωμα, που συνεχίζει τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους (Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά, Λοβέρδου-Κουτρουμάνη κ.λπ.), στην αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια (ή στα 62 με 40 χρόνια εργασίας), στην αύξηση των εισφορών για την περίθαλψη στους ήδη συνταξιούχους καθώς και νέες μειώσεις σε παροχές και συντάξεις για  όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένων και συνταξιούχων, σημερινών και μελλοντικών. δεν συνιστούν  «μεταρρύθμιση που θα σώσει την Κοινωνική Ασφάλιση» αλλά τμήμα των δεσμεύσεων του τρίτου μνημονίου που ψήφισε και εφαρμόζει η κυβέρνηση για την περικοπή  των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δις ευρώ για το 2016 και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να τα δώσει στους δανειστές για την αποπληρωμή ενός  χρέους που τυχόν επιμήκυνση, χωρίς γενναίο κούρεμα , θα μας μετατρέψει σε αυτό που πολύ εύστοχα το κυβερνών κόμμα περιέγραφε  ως « αποικία χρέους».
Ήδη αποφάσισαν τη νέα περικοπή (κατά 32,5%) του μερίσματος του ΜΤΠΥ. Παράλληλα, με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, η Κυβέρνηση προωθεί  νέες σημαντικές  αυξήσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους  για να εξασφαλίσει την είσπραξη πρόσθετων φορολογικών εσόδων ύψους 2 δισ. ευρώ το 2016 και το 2017.
Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Αχαΐας θεωρεί ότι κανείς δεν μπορεί να σιωπά και στα πλαίσια της απεργιακής κινητοποίησης της 7ης Απριλίου ,
Καλεί όλους τους εργαζόμενους  του Δημοσίου μαζί με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους  αγρότες, τους  επιστήμονες,  τους μικρομεσαίους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, να εκφράσουν  την αντίθεσή τους στις προτάσεις της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και να εμποδίσουμε  με την ενότητα και τον παλλαϊκό ξεσηκωμό  το ξεπούλημα της χώρας μας .
 Συνεχίζουμε ανυποχώρητα στο δρόμο του παλλαϊκού ξεσηκωμού της 4ης Φλεβάρη
                     Όλοι και Όλες στην Απεργία, την Πέμπτη 7 Απρίλη 2016
               και στην Απεργιακή Συγκέντρωση στις 10:30πμ μπροστά στο Εργατικό Κέντρο

Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΈΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ 
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠ
Από την Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αχαΐας

Δεν υπάρχουν σχόλια: