Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Συντάξεις: Ολο το σχέδιο με τις περικοπές - Ποιοι θα είναι οι μεγάλοι χαμένοι (πίνακες)

        Οι υψηλόμισθοι, όσοι είχαν μεγάλες μειώσεις μισθών τα τελευταία χρόνια και οι «υψηλοσυνταξιούχοι» θα σηκώσουν το... βάρος της μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού. Αυτό προκύπτει από τις βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό που σχεδιάζει να καταθέσει έως τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Κατρούγκαλος.
        Αν και η διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς παραμένει «ανοικτή» για τις επικουρικές συντάξεις - με «επίδικο» την αύξηση της εισφοράς του 6% ως «ισοδύναμο» για να μην πληγούν από τις περικοπές οι συνταξιούχοι με μικρά ή μεσαία εισοδήματα - οι τελικές ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο θίγουν:
       Ολους τους απασχολούμενους - ασφαλισμένους που θα έχουν (ή θα δηλώνουν, αν είναι ελεύθεροι επαγγελματίες) αποδοχές πάνω από 1.200 ευρώ, αφού θα πληρώνουν υψηλότερες εισφορές και, συνταξιοδοτούμενοι, θα λαμβάνουν κύριες συντάξεις με πολύ μικρότερα ποσοστά αναπλήρωσης, σε σχέση με τους χαμηλόμισθους συναδέλφους τους. Οι υψηλόμισθοι θα επιβαρυνθούν περισσότερο και από τα νέα ασφάλιστρα στα οποία περιλαμβάνεται και η αύξηση της εισφοράς στην επικουρική ασφάλιση (0,50% για τον εργοδότη και 0,50% για τον ασφαλισμένο σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, αλλά για έξι χρόνια, αντί του 1,5% για τρία χρόνια).
................................................................................................................................................................
..............Διαβάστε ολόκληρο το σχετικό ρεπορτάζ, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

Δεν υπάρχουν σχόλια: