Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Η ΠΟΕΔΗΝ για το Νοσοκομείο Θηρών Α.Ε. Άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου για την διάλυση του ΕΣΥ.

        Η Κυβέρνηση αισθάνεται αριστερή υπερηφάνεια που υπέγραψε την Προγραμματική Σύμβαση Λειτουργίας στο ΕΣΥ του πρώτου Νοσοκομείου Ανώνυμη Εταιρεία (Α.Ε.Μ.Υ. ΑΕ).
        Είναι το Νοσοκομείο Α.Ε. Θηρών, με ξαφνικό θάνατο του Κέντρου Υγείας Θηρών. Η Αριστερή Κυβέρνηση Τσίπρα καταργεί Δημόσια Πρωτοβάθμια Μονάδα και ανοίγει Νοσοκομείο Α.Ε. Εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμευόταν για την κατάργηση της μνημονιακής επάρατης ΕΣΑΝ ΑΕ (κοστολόγηση υπηρεσιών) χαρακτηρίζοντάς την ταφόπλακα του ΕΣΥ κατά την περίοδο της αντιμνημονιακής ρητορείας του, ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου με τη λειτουργία Νοσοκομείου Ανώνυμη Εταιρεία.
Η κυβέρνηση ουσιαστικά προδιαγράφει το μέλλον του ΕΣΥ με τη λειτουργία πολλών Νοσοκομείων με καθεστώς Ανωνύμων Εταιρειών.
        Δεν μας προξενεί εντύπωση από μια κυβέρνηση που άλλα λέει και άλλα κάνει, η ταχύτητα και η σπουδή που επιδεικνύει για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Θηρών Α.Ε.
       Αν και τα Νοσοκομεία στενάζουν από τις ελλείψεις προσωπικού, συνεχώς τάζει προσλήψεις προσωπικού και δεν βλέπουμε καν προκηρύξεις.
         Εν τούτοις για το Νοσοκομείο Θηρών Α.Ε. με διαδικασίες fast track προκηρύχθηκαν εκτός ΑΣΕΠ (σαν να πρόκειται για ιδιωτική εταιρεία) η πρόσληψη 180 υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων.
Που είναι ο Δημόσιος χαρακτήρας;
        Η κυβέρνηση όπως και στις επικείμενες προσλήψεις του ΚΕΕΛΠΝΟ βλέπει ξανά ευκαιρία να βολέψει δικά της παιδιά.
        Θέλουν να προκάμουν να λειτουργήσει το Νοσοκομείο το καλοκαίρι. Να απορροφήσουν ασφαλιστικά πακέτα υγείας. Όμως στο νησί δεν υπάρχουν μόνο τουρίστες, αλλά και κάτοικοι που θα πληρώνουν από τη τσέπη την υγειά τους.
         Το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Θηρών μετακινείται στο Νοσοκομείο Ανώνυμη Εταιρεία.
Η κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι η μετακίνηση δεν θα επιφέρει υπηρεσιακές και μισθολογικές δυσμενείς μεταβολές.
Όμως ο Πρόεδρος της Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε. ειδοποίησε τους Ιατρούς του Κέντρου Υγείας ότι δεν θα κάνουν εφημερίες, αλλά θα εργάζονται σε κυκλικό ωράριο όπως το υπόλοιπο προσωπικό. Τέλος η αμοιβή εφημεριών.
         Τι άλλο θα δούμε και θα ακούσουμε από την Αριστερή γιαλαντζί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ;
Τι λένε οι αριστεροί Υπουργοί της Υγείας;
Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: