Σάββατο, 16 Απριλίου 2016

ΠΟΕΔΗΝ: Υγειονομικό ναρκοπέδιο η Ειδομένη

         «Υγιειονομικό ναρκοπέδιο» χαρακτήρισε τον καταυλισμό της Ειδομένης ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, κατά την επίσκεψή του, το πρωί της Πέμπτης 14/4/16 στην περιοχή, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Κιλκίς, Βασίλη Τριανταφυλλίδη.
        Ο κ. Γιαννάκος έκανε λόγο για έλλειψη απολύμανσης και άσχημες συνθήκες υγιεινής και επανέλαβε το πάγιο αίτημα των εργαζομένων για ενίσχυση του νοσοκομείου Κιλκίς με προσωπικό και επιπλέον χρηματοδότηση, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες, λόγω των χιλιάδων προσφύγων που ζουν στην περιοχή.
        «Κάνουμε έκκληση στο υπουργείο Υγείας για χρηματοδότηση των δομών, δεδομένου φυσικά και του γεγονότος ότι το νοσοκομείο Κιλκίς εφημερεύει επί 24ωρου βάσεως» ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, προσθέτοντας ότι από τις 88 οργανικές θέσεις για γιατρούς στο νοσοκομείο, είναι καλυμμένες μόνον οι μισές.
        Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι τα απλήρωτα νοσήλια, έχουν «εκτοξευθεί» -λόγω των προσφύγων- μέσα στους τρεις τελευταίους μήνες. «Τον Ιανουάριο είχαμε 7.000 ευρώ απλήρωτα νοσήλια, τον Φεβρουάριο 22.000 και τον Μάρτιο 142.000 ευρώ» αποκάλυψε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τριανταφυλλίδης, διευκρινίζοντας ότι τα περισσότερα περιστατικά είναι παιδιατρικά και γυναικολογικά.
Aναδημοσίευση από ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: