Τρίτη 5 Απριλίου 2016

ΠΑΤΡΑ:Θέλουν να μειώσουν τα διαθέσιμα κρεβάτια στο νοσοκομείο "Αγ.Ανδρέας"!

PETROPOYLOS K
         Κατά 50 κλίνες ετοιμάζεται η συρρίκνωση του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου του Άγιου Ανδρέα, με απόφαση του υπουργείου Υγείας, εάν δεν αλλάξουν τα σχέδια του, όπως παρουσιάστηκαν προ ημερών στο προσωπικό.
          Και αυτή η εξέλιξη αποτελεί συνέχεια της αρχικής πρότασης κατάργησης της Κλινικής της Πλαστικής Χειρουργικής, που λόγω αντιδράσεων ανεστάλη προσωρινά, αλλά τίποτε δεν ξεκαθαρίζει ότι δεν θα επανέλθει στους επόμενους μήνες.
         Όπως αποκάλυψε στο patrastimes, ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσηλευτικού  ιδρύματος Κώστας Πετρόπουλος, το νοσοκομείο πριν το σεισμό του 2008, ήταν δυναμικότητας 450 κλινών και σήμερα  διαθέτει μόλις 300 και κάτι, με το υπουργείο να θέλει να τις φτάσει μεταξύ 360-401, όταν οι εργαζόμενοι έχουν ενημερώσει με την προσκόμιση όλων των αποδεικτικών στοιχείων, ότι μπορεί και πρέπει το δεύτερο μεγάλο νοσοκομείο της Πάτρας, να αναπτύξει 550 κλίνες, που θα προστεθούν στις 30 του Νοσημάτων Θώρακας και στις επίσης 30 της Ψυχιατρικής.
          «Τώρα αντί για την ανάπτυξη του νοσοκομείου μας σε μία περίοδο που οι πολίτες δεν διαθέτουν χρήματα για εξωτερικούς γιατρούς και συρρέουν μαζικά στη δημόσια υγεία, το υπουργείο προωθεί την συρρίκνωση του Άγιου Ανδρέα, για να μην κάνει τις προσλήψεις, που μας είχε υποσχεθεί πριν ένα χρόνο ο ίδιος ο πρωθυπουργός», κατέληξε ο κ.Πετρόπουλος.
        Ακούστε τα όσα είπε ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί: http://skaipatras.gr/skai-local/item/150913-a.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: